Namn: Lösen:

Trålare förliste i Nordnorge - två döda

Publicerad den 1 december 2004 

Två personer omkom när en rysk trålare havererade under natten mot onsdagen vid norska Björnön, halvvägs mellan Nordkap och Spetsbergen. Vädret var mycket hårt i de nordnorska farvattnen.

Trålaren fick slagsida strax efter klockan 2 på natten, rapporterade nordnorska räddningstjänsten. Knappt tre timmar senare tvingades besättningen att lämna trålaren och rädda sig i livbåtar.
- Tretton räddades ut livbåtar av ett annat ryskt fartyg som kom till platsen; en helikopter från Svalbard tog upp fem personer, meddelade Jakob Carlsen vid räddningscentralen i Nordnorge.

Källa: Expressen.se/TTTaggar:  Förlisning
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2004-11-25
Dykare söker försvunna sjömannen
Kustbevakningen har på torsdagsmorgonen skickat ett dykteam till den sjunkna bogserbåten Tug Nestor utanför Katthammarsvik. Strax innan klockan tio på ..»
2004-11-25
Fruktad skeppsmask i Östersjön
Den fruktade skeppsmasken har spridit sig till Östersjön. Den har orsakat svåra skador på ett 1200-talsvrak utanför den tyska kusten. Om den sprider sig ..»
2004-11-24
Grundstött fartyg läcker olja utanför Gotland
Tjockolja läcker ut från fartyget "Polo M" som gick på grund i det hårda vädret utanför Gotland på tisdagen. Trots den grova sjön kunde Kustbevakningen ..»
2004-11-23
Hajar får internationellt skydd?
Ett internationellt lagförslag för att skydda hajar mot s.k "Finning" har tecknats. "Finning" är en grym metod där hajens ryggfena skärs av för att hamna ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »