Namn: Lösen:

Trålfiske tillåtet i ny nationalpark

Publicerad den 12 augusti 2009  (Läst 2 516 gånger.)


Just den bilden vill jag helst inte att ni använder i tidningen. Det där är lite känsligt, säger Lisbeth Jonsson, marinbiolog på Sven Lovén centrum för marina vetenskaper på Tjärnö i Bohuslän.

Hon pekar på en datorskärm i sitt arbetsrum med utsikt över Tjärnö­viken. Bland alla bilder som visar kräftor och koraller finns en som liknar en grusplan genomkorsad av hjulspår. I själva verket är det en mjukbotten söndertrasad av räktrålar.

Fotografiet kommer från ett område som ska ingå i landets första marina nationalpark, som mest be­står av hav. Många yrkesfiskare har varit misstänksamma mot planerna. Men efter långdragna diskussioner som klargjort att fisket ska få fortsätta har opinionen vänt, och Lisbeth Jonsson är mån om att inte riva upp gammalt groll.

Läs vidare : http://www.fof.se/tidning/2009/2/tralfiske-tillatet-i-ny-nationalpark

hämtat ur Forskning och framstegTomas Solver
Tomas Solver

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Oväntat möte i vattnet utanför Älgön

2009-08-12
Oväntat möte i vattnet utanför Älgön
- Vi trodde det var en haj eller en tumlare, så vi vände båten och tog en närmare titt, berättar han. Men till hans stora förvåning, och säkert många ..»
2009-08-07
Guld bärgat från "Polar Mist"
Det var i januari i år som ”Polar Mist” gick till botten i det förrädiska sundet mellan Eldslandet och chilenska fastlandet. Fartyget hade då övergivits ..»
2009-08-03
Knivhotad för dykutrustning
På måndagsmorgonen blev en man i Brastad utanför Lysekil knivhotad efter det att han försökt ta tillbaka den dykutrustning han en kort stund tidigare ..»

Nytt intakt 1600-tals vrak funnet i Stockholm

2009-08-03
Nytt intakt 1600-tals vrak funnet i Stockholm
De två vrakletarna Anders Backström och Markus Hårde var egentligen på jakt efter "M/S Alma", ett stålvrak från förra seklet, men när man en månad efter ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »