Namn: Lösen:

Tillbud i Tuna Hästberg

Publicerad den 10 januari 2011  (Läst 4 013 gånger.)

Anledningen var att han ca 15 min efter dagens andra dyk började kräktas varpå man satte då in syrgas direkt. Efter neurologisk undersökning och konsultation med dykläkare beslutades det att föra dykaren till sjukhus för säkerhets skull.

Dyket genomfördes av två grupper, totalt 5 personer, som dök tillsammans. Allt gick enligt planering med 5 min extra dekompression på syrgas. Maxdjupet var 40 m och totala dyktiden var 65 min. Evakueringsarbetet gick snabbt och smidigt. Efter ca 30 min i värmerummet transporterades dykaren till markytan där ambulans väntade. Total tid var 1 timme och 20 min från första symptom till att dykaren satt i ambulans.

Efter kontroller och observation under natten var läkarna inte nöjda med återhämtningen varpå det beslutades att skicka dykaren vidare till tryckkammare på Karolinska Sjukhuset. Ambulanstransport skedde under söndagen.

Mer info och diskussion:
https://www.dykarna.nu/forum/dykare-till-sjukhus-efter-dyk-i-tuna-hastberg-344239/Taggar:  Tuna Hästberg Gruvdykning Dykolycka
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ny sajt för uvfoto på gång

2011-01-06
Ny sajt för uvfoto på gång
I ett utskick till tidigare medlemmar på sportdykare.se så informerar Joakim Krassman om ett nytt projekt i form av en webbsajt för uv-fotografi och skriver ..»

Nu över 2000 lexikonord

2011-01-03
Nu över 2000 lexikonord
Sedan starten 2006 så har dyklexikon på dykarna.nu långsamt med stadigt växt, och kan sedan nyår stoltsera med över 2000 ord relaterade till dykning, ..»

Ny ISO-standard för vattentäta klockor

2011-01-03
Ny ISO-standard för vattentäta klockor
För att förenkla för tillverkare och kunder, så har en ny standard med beteckningen ISO 22810:2010, Horology – Water-resistant watches som ersätter ..»

Gordon Ramsay hotad pga hajfenor

2011-01-03
Gordon Ramsay hotad pga hajfenor
Under en TV-inspelning i Costa Rica där den kände kocken Gordon Ramsey ville uppmärksamma hajfensindustrin, så höll det på att sluta illa. När man tog ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »