Namn: Lösen:

Två personer i dykolycka utanför Stockholm

Publicerad den 10 mars 2002 

En dykolycka skedde i dag på Vindö utanför Stockholm. Två personer har transporterats i helikopter till sjukhus.

En dykskola höll under söndagsförmiddagen kurs vid Aborrkroken på Vindö öster om Stockholm när gick något gick fel. Dykledarens dykutrustning slutade fungera och ledaren var tvungen att ta hjälp av en elevs utrustning, och dela på luften. För att få luften att räcka steg de lite för snabbt från cirka 27 meter djup.
– De hade varit nere på cirka 25 meters djup i 15 minuter och på så kort tid ska det normalt inte vara några problem med dykarsjuka. Men de tog väl det säkra för det osäkra, säger Kallenvik på LKC, Länskommunikationscentralen i Stockholm.
En tryckkammarbil sändes också till platsen men vände efter att det konstaterats att det inte vara någon större fara med dykarna.
De två personerna är nu förda till Karolinska Sjukhuset för undersökning.
Dykarsjuka kan leda till allvarliga konsekvenser. Första symptomen är att det sticker i fingrar och tår av att det har bildats kvävebubblor i blodet. Allvarlig dykarsjuka kan den leda till döden.

Källa: Expressen

Diskutera:
https://www.dykarna.nu/forum/dykolyckan-utanfor-stockholm-13649/Av: Henrik Röste
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter
2002-03-05
Filippinska fiskare räddade svensk dykare
Svensk dykare försvunnen på Filippinerna En svensk dykare saknas sen i går utanför paradisön Semirara i Filippinerna. Ett stort räddningspådrag ..»
2002-03-03
Suunto lanserar uppföljare till Vyper
Suuntos dykdator Vyper har länge varit bland de främsta av dykdatorerna på marknaden. Nu kommer uppföljaren, VYTEC. Vytec är en vidareutveckling av Vyper. ..»
2002-02-28
Läs i kalendern om aktiviteter på Dykmässan
I helgen börjar Dykmässan på Älvsjömässan i Stockholm. Bland aktiviterna kan nämnas rekordförsök i att hålla andan, seminarier om teknisk dykning, skatter ..»
2002-02-27
Regalskeppet Kronan kan komma att bärgas
Efter 300 år på botten kan regalskeppet kronan komma att bärgas. Det säger Jan Herstad från Kalmar kommun som koordinerar kampanjen och som räknar med ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »