Namn: Lösen:

Undervattensmuseum i Kenya

Publicerad den 6 juni 2012  (Läst 2 517 gånger.)


National Museums of Kenya planerar att skapa ett undervattensmuseum baserat på olika fartygsvrak som hittats längs kusten. Museet kommer inte bestå av byggnader, utan man kommer förbereda vrakplatserna för besökare genom att förbereda vrakplatserna för besökare och sätta upp information.
Man startar verksamheten på fem utvalda vrak som alla kommer bli separata museum, men man har ytterligare 30 olika vrak från länder som Portugal, Tyskland, Storbritannien och Indien längs kusten där man kan fortsätta med projektet. Tre av de fem vraken ligger i Mombasa (Fort Jesus och Nyali) och är redan utgrävda, och där tror man att museet kan vara klart inom två år.

Undervattensmuseet är det första i Afrika och man hämtar inspiration från andra länder som USA, Thailand och Kina som har liknande projekt.

Läs mer:
http://allafrica.com/stories/201206010068.html

National Museums of Kenya:
http://www.museums.or.keTaggar:  Vrak Marinarkeologi
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Siren fleet erbjuder Fiji

2012-06-04
Siren fleet erbjuder Fiji
PRESSRELEASE Den nybyggda yachten har fått namnet S/Y Fiji Siren och kommer få liknande design och lyx som sina systerskepp i Siren fleet. Med en längd ..»

Nytt revolutionerande handskringsystem

2012-06-02
Nytt revolutionerande handskringsystem
PRESSRELEASE Vi på SI TECH AB är stolta över att presentera vårt nya ovala torrhandsksystem ANTARES! Systemet visades i prototyputförande på DEMA 2011 ..»

Resande Man kan vara funnen

2012-05-30
Resande Man kan vara funnen
Många har letat efter vraket, och många har också trott sig hittat det, men nu har en dykargrupp hittat ett vrak med både kanoner och mynt som de anser ..»
2012-05-26
Svensk kvinna omkom i dykolycka på Malta
Kvinnan fick av oklar anledning svårigheter under ett dyk utanför Gozoön och fördes omedelbart till sjukhus på ön efter att först ha fått första hjälpen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »