Namn: Lösen:

Undervattensrobot med temperaturskillander som kraftkälla

Publicerad den 19 februari 2008  (Läst 2 844 gånger.)


Det är amerikanska forskare som tagit fram roboten och syftet är att kunna göra studier på havsmiljön. Roboten drivs med hjälp av en sorts vax som expanderar i kontakt med varmare vatten och drar ihop sig när det svalnar. på detta sätt drivs interna pumpar som justerar tyngdpunkten i roboten och får glidflygaren att ta sig framåt.

Roboten har kryssat över den 4000 meter djupa sänkan Virgin Islands mellan ön Saint Thomas och Saint Croix öster om Puerto Rico mer än 20 gånger sedan December 2007 och beräknas kunna fortsätta ytterligare sex månader utan underhåll.

Se en video av farkosten (28 mb)
http://www.webbresearch.com/thermal_glider/video/five.aviRelaterade artiklar
Undervattensrobot återvände efter lyckat uppdrag

Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Drunkningslarm orsakade pådrag

2008-02-19
Drunkningslarm orsakade pådrag
Sjöräddningssällskapet i Vadstena larmades av Sjöräddningscentralen MRCC i Göteborg. Enligt uppgifter skulle en dykolycka skett vid Hästholmen. Ödeshögs ..»

Hitlers förlorade flotta hittad

2008-02-18
Hitlers förlorade flotta hittad
De tre ubåtarna som blivit kända som Hitlers förlorade flotta har hittats i Svarta Havet. Den turkiske mariningenjören Selcuk Kolay gjorde upptäckten, ..»

NM i Undervattensrugby helgen 23 - 24 februari 2008!

2008-02-18
NM i Undervattensrugby helgen 23 - 24 februari 2008!
Nordiska Mästerskapen i Undervattensrugby 2008 kommer att hållas den 23-24 februari i Tibblebadet i Täby centrum. Invigningen sker på lördagen den ..»

Batteriregler för resande till USA

2008-02-17
Batteriregler för resande till USA
Sådana batterier finns i kameror, datorer med mera. I sammanfattning är det förbjudet att packa extra litiumbatterier i det incheckade bagaget. Men man ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »