Namn: Lösen:

Unikt underverk under ytan

Publicerad den 5 augusti 2008  (Läst 3 357 gånger.)

Bild från http://linnetornet.se
Bild från http://linnetornet.se

MÖLLE. Ett torn vid spetsen av Kullaberg, som ska sträcka sig 22 meter ner från vattenytan, ska göra det möjligt för besökare att ta sig till havsbotten. Men det ska inte endast attrahera turister, utan även bidra till information i klimatfrågan.

Linnétornet ska bestå av tolv våningar, åtta av dessa sträcker sig under vattnet till havsbotten, som är 22 meter ner. Tornet ska vara fastgjutet i berggrunden och ligga så nära bergskanten som möjligt. Detta för att det ska vara möjligt för de besökande att beskåda djurlivet både på bergsväggen och utåt sundet.
Förutom en turistattraktion så kan undervattenstornet bland annat även innehålla ett laboratorium, en dyksluss på bottenplan och konferensrum ovanför vattenytan.
Linnétornet ska ligga vid spetsen av Kullaberg, mer precist vid Åkersberget. Platsen valdes inte enbart på grund av omgivningen, utan även för att det är lätt åtkomligt. Entrén nås via stigar från både stora parkeringen och fyrplatsen, som redan existerar. Väl framme på plats tar besökaren sig in i tornet via en inbyggd brygga

Källa:
http://hd.se/hoganas/2008/07/14/unikt-undervattens-underverk/?flik=diskuteratRoger Xerxes Rosenvinge
Roger Xerxes Rosenvinge

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Hjärtsjukdom bakom dykolyckan i Smögen

2008-08-04
Hjärtsjukdom bakom dykolyckan i Smögen
Enligt obduktionsprotokollet som blev klart igår, så hade kvinnan en hjärt-kärl-sjukdom vilket resulterade i en sviktande hjärtverksamhet under dykningen. Polisen ..»
2008-08-04
Försvunnen dykare hittad död.
2008-08-04 08:08 Räddningsenheten Ivan Holmberg meddelar att man återfunnit en tillsynes livlös kropp, som överensstämmer med den saknade, i området ..»

Scuba Travel goes Saudi Arabia

2008-07-31
Scuba Travel goes Saudi Arabia
PRESSMEDDELANDE Skandinaviens ledande liveaboard-arrangör, Scuba Travel, meddelar att de från och med augusti börjar ta emot bokningar för en ny världsklass-destination. ..»

Åter luftfyllning på Stockholms Dykcenter

2008-07-30
Åter luftfyllning på Stockholms Dykcenter
Under hösten 2007 genomfördes ett tjugotal tillsynsbesök hos dykföretag för att kontrollera den andningsluft de erbjuder till konsumenter. Fem av företagen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »