Namn: Lösen:

Unika manetfynd i Lysekil

Publicerad den 22 oktober 2011  (Läst 2 360 gånger.)

Två mammalediga biologer som var ute med barnen gjorde ett unikt fynd längs vid strandpromenaden i Norra Hamnen i Lysekil. Det slutade med att tre maneter av den ovanliga arten physophora hydrostatica fiskades upp i ett av barnens plasthink. De tre plus två som fiskades upp senare har nu hamnar på Havets Hus där man febrilt försöker lära sig mer om det märkliga djuret som man inte tidigare har haft i sina samlingar.

De tre exemplaren tillhör gruppen rörmaneter (som exempelvis den Portugisiskte örlogsmannen) och består av flera organismer som är beroende av varandra, bland annat en flytklocka, en medusadel och flera polyper. Den här arten saknar svenskt namn, men på engelska kallas den hula-skirt jellyfish, på grund av sin hula-hulakjolliknande former.

Läs mer:
http://bohuslaningen.se/nyheter/lysekil/1.1402496-mammalediga-marinbiologer-hittade-ny-art-till-akvarietDenna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Marinbiologi Maneter Lysekil Havets Hus
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Unik 360-­dokumentation av vraket efter Eric Nordevall

2011-10-21
Unik 360-­dokumentation av vraket efter Eric Nordevall
PRESSRELEASE 2009 startades det ideella projektet Dykpark Vättern med uppdrag att dokumentera och tillgängliggöra Nordevall och andra vrak i Vättern ..»

ONE Endurance, en ny torrdräktsmodell från ONE.

2011-10-17
ONE Endurance, en ny torrdräktsmodell från ONE.
PRESSRELEASE Då Performance togs fram viktades slitstyrka, rörlighet och vikt lika. På Endurance har vikt och rörlighet fått stå tillbaks något till ..»

Äventyrsgruvan utsatt för skadegörelse

2011-10-17
Äventyrsgruvan utsatt för skadegörelse
Under helgen krossades rutan till baracken som guiderna använder, en skada som kostar föreningen närmare 10.000 kronor. Detta är bara det senaste i raden ..»

Colona Divers slår ett slag för för hajskydd

2011-10-16
Colona Divers slår ett slag för för hajskydd
PRESSRELEASE Dessa hajar började sin resa världen runt på World Oceans Day, 8: e juni 2011 och syftar till att uppmärksamma Project AWARE´s pågående ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »