Namn: Lösen:

Upphittarna av Svärdet går till motangrepp mot Riksantikvarieämbetet

Publicerad den 22 februari 2012  (Läst 4 290 gånger.)

Foto: Jonas Dahm/Deep Sea Productions
Foto: Jonas Dahm/Deep Sea Productions

Riksantikvarieämbetet hävdar på sin hemsida ( http://www.raa.se/cms/extern/aktuellt/aktuellt/svardet.html ) att det inte fått Svärdets position ”…trots upprepade förfrågningar”. Vidare sägs att upphittarna ”inte velat ge någon närmare position” och därför måste ämbetet nu vända sig till försvarsmakten för att ta reda på den exakta positionen. Inget av detta stämmer säger nu Carl Douglas från Deep Sea Productions.

Raä:s handläggare för marina fornminnen fick på ett tidigt stadium information om att det upphittade vraket, som antas vara regalskeppet Svärdet, ligger på internationellt vatten. Muntlig information lämnades också om det ungefärliga avståndet till den svenska territorialvattengränsen. Den informationen följdes av en förfrågan om vilket skydd som svensk myndighet har möjlighet att utöva över ett vrak som ligger utanför gränsen. Raä bjöds också in till den presskonferens där fyndet av vraket presenterades för att ges en möjlighet att förklara skyddsaspekten. Upphittarna har hela tiden sökt en dialog med Raä. Raä har inte varit öppen för en sådan.

Läs vidare på Deep Seas hemsida:
http://www.deepsea.se/productions/skyddet-av-regalskeppet-svardetDenna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Regalskeppet Svärdets upptäckare kan polisanmälas

Taggar:  Svärdet Deep Sea Productions
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

H2O Lund får PADI Nordic Industry Awards

2012-02-20
H2O Lund får PADI Nordic Industry Awards
PRESSRELEASE Mikael Mox Moberg, Regional Manager PADI EMEA, skriver: “Since 2005 PADI Nordic recognize a few certain PADI dive centers or/and members ..»

Neptunus Hav & Land importör för O´THREE

2012-02-18
Neptunus Hav & Land importör för O´THREE
PRESSRELEASE Den Brittiska dräkttillverkaren som har ett starkt fäste bland tekniska dykare i Storbrittanien erbjuder ett starkt sortiment av dräkter, ..»

Green Star Award till Dykterminalen

2012-02-14
Green Star Award till Dykterminalen
PRESSRELEASE Mie & Christer Doeleman, ägare till Dykterminalen, säger: -Vårt företag fortsätter utvecklas. Att väldigt tydlig och konkret ha utarbetat ..»

Baltic Echoes - Utställning med sidescanbilder

2012-02-12
Baltic Echoes - Utställning med sidescanbilder
Ja det anser i alla fall konstnären Anders Kumlien som nu ställer ut sina verk på Riche i Stockholm. Bilderna är på skulpturer som, nedsänkta i havet, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »