Namn: Lösen:

Ny infraröd värmeväst från Ursuk

Publicerad den 13 februari 2015  (Läst 6 315 gånger.)

Ursuit FIR Deep Heat System
Ursuit FIR Deep Heat System

Ursuit har nyligen presenterat generation två av sina infraröda värmevästar.
Vi lånade västen under ett dyk i Tuna Hästbergs fyragradiga vatten för att sätta den på prov. Passformsmässigt känns som ett rejält lyft från den tidigare varianten. Det är bra stretch i materialet och det finns möjlighet att justera storleken en aning. Vi fick rådet att ha västen så nära huden som möjligt och att den ska sitta tight.

Tekniken med infraröd teknik som "värmer kroppen inifrån" känns till en början lite märklig, först känns ingenting, ingenting men plötsligt blir man varm. Batteripacket har försetts med en större knapp där olika kombinationer av tryckningar justerar värmen i tre nivåer. I teorin skulle man eventuellt kunna justera värmen genom att trycka utifrån på torrdräkten, det var dock inget som vi fick att fungera i praktiken.

Vi har tidigare hört synpunkter kring att ha batteriet innanför torrdäkten skulle vara en risk. Konstruktionen känns dock säker och kopplingen mellan det helslutna batteripacket och sladd är oringstätad så även vid ett läckage ska inget vatten nå elektriska delar.

Batteritiden uppges vara 3-5 timmar, vårt väst dog dock efter 1,5 timmar på full effekt i det kalla vattnet. En fördel med ett system som detta är möjligheten att ha flera batterier. Västen är försedd med en extra ficka för ytterligare ett batteri, det kan dock inte vara inkopplat samtidigt.

Vi slog på västen under tiden vi bytte om vilket resulterade i att när det väl var dags att hoppa i vattnet så var vi väldigt varma, här ser vi egentligen den enda nackdelen med systemet, att inte kunna slå av och på värmen vid behov.

Men väl i det kalla vattnet gav västen valuta för pengarna, värmen gav bra effekt och är man lite frusen i vanliga fall hjälper västen till att hålla upp värmen, nästan i klass med kraftfullare varianter som kostar betydligt mer.

Slutsats
Det interna batteriet kan ställa till det lite då man inte riktigt har samma möjlighet som med en extern kanister, men värmemässigt levererar västen riktigt bra. Med ett rekommenderat pris på 299 Euro kommer man betydligt billigare undan än ett externt batteripack med dräktgenomföring.
Användningsområdet utan ett klumpigt batteri växer ju också betydligt, den här västen passar lika bra på dyket som i skidbacken eller söndagspromenaden.Taggar:  Ursuk Produktnyheter
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Dykutrustning - Ny e-bok för iPad

2015-02-09
Dykutrustning - Ny e-bok för iPad
PRESSRELEASE Nu är arbetet med vår omfattande och mycket ingående bok om dykutrustning färdigt. Den finns att köpa på iBook Store. Vill du bläddra ..»

Fototävling under årets dykmässa fortfarande öppen för bidrag

2015-02-05
Fototävling under årets dykmässa fortfarande öppen för bidrag
Domartrion består av Lars Stenholt-Kirkegaard, från Danmark. Gunner Bemert och Tomas Jangvik från Sverige. Samtliga mycket duktiga och erfarna UV-fotografer. Fototävlingen, ..»

Besök på minmässan Dive 4U

2015-02-04
Besök på minmässan Dive 4U
Åkte till ett snöigt Göteborg, en fredag i slutet av januari. Blev hämtad på centralen av Kent Forsén, som är ansvarig för bildutställningen ”Under ..»

SwedTech Diving laddar upp för framtiden

2015-02-01
SwedTech Diving laddar upp för framtiden
PRESSRELEASE Arbetet med den nya hemsidan har nått den första fasen. Nu kan du som elev boka din kurs direkt på hemsidan. Både elev och instruktör har ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »