Namn: Lösen:

Bröder hittade sin fars förlista ubåt

Publicerad den 3 januari 2009  (Läst 5 493 gånger.)

Ubåten USS Grunion
Ubåten USS Grunion

Bröderna Abele vet nu efter över 65 år vart deras far fått sin sista vila. Ubåten USS Grunion förliste under andra världskriget och har sedan dess varit spårlöst försvunnen.
Men Jim Abeles söner Bruce och John gav aldrig upp hoppet om att en gång få reda på vart deras far försvunnit och till slut tog de själva tag i saken. Under 2006 började de genomsöka området där ubåten förmodats gått under och 2007 hittade man med hjälp av sonar en ubåt som sedan den amerikanska marinen bekräftat vara "USS Grunion".

Det stora genombrottet kom efter att de kommit i kontakt med en Japansk historiker som kunde hitta platsen för ubåtens sista slag.

Läs bröderna Abeles egen blogg om sökandet efter ubåten:
http://www.ussgrunion.com/Relaterade artiklar
Hitlers förlorade flotta hittad
Rysk ubåt hittad på svenskt vatten
Rysk ubåt funnen vid DC-3:an

Taggar:  Vrakfynd Ubåt
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Mudderverk förlist sydost om Blå Jungfrun

2008-12-30
Mudderverk förlist sydost om Blå Jungfrun
- Det kommer att ta en vecka, kanske tio dagar innan bärgningen kommer i gång. Det säger Gunnar Zahlée, överinspektör på Sjöfartsinspektionen i Malmö, ..»

Försvunnen dykare i Blue Hole återfunnen

2008-12-16
Försvunnen dykare i Blue Hole återfunnen
Den var en grupp av internationella tekniska dykare som under förra veckan återfann kvarlevorna av en dykare på botten av Blue Hole. Dykgruppen som var ..»
2008-12-12
Dansk dykare frikänd från brottsmisstanke efter parkamrats död
Domstolen i Nykøbing Falster ogillar i dag åtalet mot en 35-årig man som gjort sig skyldiga till att hans flickvän dog under ett dyk i Storstrømmen. Åklagaren ..»
2008-12-12
Tolvåring svårt skadad efter drunkningstillbud
Pojken deltog i en dyklektion tillsammans med sex andra ungdomar. Plötsligt upptäckte en kamrat att tolvåringen låg på botten. Dykledaren fick snabbt ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »