Namn: Lösen:

Vac from the Sea - Ny utställning på Sjöhistoriska

Publicerad den 4 mars 2011  (Läst 2 902 gånger.)


Världshaven – från Stockholms skärgård till Stilla havets väldiga vatten – är fulla av plastskräp. Samtidigt råder brist på återvunnen plast på land.

Sjöhistoriska museet inviger nu en utställning som uppmärksammar denna ”plastparadox”.

Förutom plastföremål från världens hav, solblekt och sönderfrätt av saltvatten, rymmer utställningen dokumentation från insamlingar av plast vid bland annat Hawaii, Phi Phi-öarnas korallrev, och klipporna i Bohusläns skärgård.

Utställningen är ett samarbete mellan Sjöhistoriska och Electrolux till följd av det internationellt uppmärksammade projekt Vac from the Sea, där plastskräp som samlats in från världens hav använts för att dekorera dammsugare. Syftet är att uppmärksamma problemet med plastföroreningar i marina miljöer och inspirera konsumenter och industrin att bli bättre på att återvinna plast.

Utställningen visas 2/3 - 30/3 2011.

Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Utställning Sjöhistoriska Museet Miljö
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2011-03-03
Försvaret vill inte undersöka ubåts-vrak
Det trots att bland andra förre överbefälhavaren Bengt Gustafsson tror att ubåten skulle kunna bringa mer klarhet i vad den svenska militären faktiskt ..»

Martin Örnroth slutar på DYK

2011-03-03
Martin Örnroth slutar på DYK
Så här skriver Martin själv om sin avgång: "Eftersom uppgifterna så smått ändå börjat sippra ut så vill jag gå ut och meddela att jag från och med ..»

OCTOPUS Dykcenter i Kalmar öppnar dykcenter i Borgholm

2011-02-28
OCTOPUS Dykcenter i Kalmar öppnar dykcenter i Borgholm
PRESSRELEASE Dykcentret kommer finnas i en sjöbod vid Borgholms fiskehamn, nära till parkering och nära till dykbåten som kommer ligga precis utanför ..»

Dykspecialisten Dr Christian Lambertsen död

2011-02-27
Dykspecialisten Dr Christian Lambertsen död
Dr. Christian Lambertsen tog en motsvarande kandidatexamen i naturvetenskap 1939 och var under andra världskriget knuten till Office of Strategic Services ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »