Namn: Lösen:

Vagnhärads kalkbrott stängt för dykning

Publicerad den 29 juli 2018  (Läst 6 744 gånger.)


Vagnhärads kalkbrott i Trosa kommun är ett mycket uppskattat dykmål med dykmöjligheter för allt från nybörjare till avancerade dykare. Under senare år har dykning tillhandahållits via dykklubbar som via markägaren fått tillstånd att under organiserade former anordna dykdagar.
Trots att området är inhägnat och att tillträde är förbjudet så har dessvärre kalkbrottet varit ett tillhåll för badande och ungdomar och en omfattande skadegörelse och nedskräpning har nu lett till att markägaren helt valt att stänga all tillträde tills vidare.

UPPDATERING
Möjlighet finns åter att dyka i brottet under organiserade former. Se bland annat kalendern för datum.Taggar:  Vagnhärad
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Återkommande vrakfest på Åland 6-9 september!

2018-07-05
Återkommande vrakfest på Åland 6-9 september!
Förra året anordnade Baltic Scuba Vrakfesten på Åland, det blev ett lyckat event med ca 30 dykare från Sverige, Norge och Finland som dök vrak, umgicks ..»

Engelska vrakplundrare dömda till 4 års fängelse

2018-06-27
Engelska vrakplundrare dömda till 4 års fängelse
Ett hundratal artefakter, mässing, skeppsklocka, porslin och även kontanter till ett totalt värde av ca 80.000 pund (ca 940 000 kronor) har plundrats ..»

Bli marin faunaväktare

2018-06-25
Bli marin faunaväktare
Marint faunaväkteri Pilotstudie 2017 Under 2017 tog fyra dykare på sig uppgiften att försöka observera arterna ovan och rapportera till oss. Allt ..»

Shearwater Teric - Ny dykdator i klockformat

2018-06-04
Shearwater Teric - Ny dykdator i klockformat
Shearwater är kända för sina dykdatorer fullmatade med funktioner för alla dykare, från fridykare till avancerade rebreatherdykare. Nu släpper man det ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »