Namn: Lösen:

Världsrekorddyk under Engelska kanalen

Publicerad den 29 juni 2012  (Läst 3 044 gånger.)


Dyket tog tysken Achim Schlöffels 8 timmar och hade ett maxdjup av 54 meter. Till sin hjälp hade han en specialbyggd Bonex UV-scooter och en experimentell MCCR rebreather.

Mitt i kanalen ligger en 15 km bred farled som är en av världens mest trafikerade. Där var Achim tvungen att hålla ett djup av 35 meter för att undgå problem med passerande fartyg.

När han väl kom till den franska sidan sköt han en säck för att visa supportdykarna var han befann sig och dessa gick då ned för att hålla honom sällskap genom den 4 timmar långa dekompressionen.

Mer information finns att läsa på:
http://www.dykking.no/index.php?option=com_content&view=article&id=5288:rekordforsoket-er-i-gang&catid=1:dykkenyheter&Itemid=348Denna artikel diskuteras i
forumet

Taggar:  Världsrekord
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2012-06-30
Fyra italienska dykare omkom i grotta
De fyra dykarna, tre män och en kvinna, utforskade en undervattensgrotta, känd som ”Blodets grotta”, när de tappade bort sig. Exakt vad som hände dykarna, ..»
2012-06-24
Dykförbud på vraket utanför Sturkö
PRESSRELEASE Det medeltida vraket utanför Sturkö har varit känt sedan 2006. Kompletterande dokumentation genomfördes under hösten 2011 och rapporten ..»

Dykförbudet vid S/S Belliver upphävt.

2012-06-11
Dykförbudet vid S/S Belliver upphävt.
Utgående från de uppgifter man i dag känner till kan avspärrningen minskas till det nu gällande området. Innanför avspärrningen är all undervattensverksamhet ..»

Remissvaren kring Dalarö Skeppsvraksområde

2012-06-09
Remissvaren kring Dalarö Skeppsvraksområde
Svarstiden på Haninge kommuns remiss rörande ett kulturreservat kring fartygsvraken runt Dalarö har gått ut och föreningen P2-Svenskt Vrakskydd har begärt ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »