Namn: Lösen:

Världsrekordförsök för hajarnas skull

Publicerad den 11 mars 2012  (Läst 2 717 gånger.)


Förra året anordnades ett event på Kolmårdens Tropicarium, en av Sveriges största djurparker, där två dykare spenderade över 4 timmar med att spela Yatzy i Tropicariumets hajtank. I tanken fanns Sandtigerhajar, svartspetsade revhajar och bambuhajar. Målet med den specifika händelsen var att informera allmänheten om de strider hajarna möter i våra hav idag.

Resultatet blev över 1000 namnunderskrifter för Project AWARE Shark Petition. Råå Aqua Resort har beslutat att även detta år engagera sig i Project AWARE Shark Petition. Den här gången ska man försöka sätta ett världsrekord med mest antal ”Discover Scuba Dyk” på en dag. Målet är satt på 120 dykare och minst 1500 namnunderskrifter.

Lördagen den 2 juni, kommer 2012 man att erbjuda gratis ”Discover Scuba dyk” från 10.00 – 20.00.

Tanken är att engagera och intressera allmänheten och göra dem mer delaktiga i bevarandet av våra hajar och hav. Människor som är engagerade i dykning får ett helt annat perspektiv på det som sker under ytan.

Efter dykningarna kommer det att hållas ett föredrag om hajar och deras betydelse i vårt ekosystem följt av en visning av Sharkwater, en film av Rob Stewart. Föredraget börjar 20.30 lördag kväll den 2:a juni.

Hjärtligt välkommen att delta!
http://www.projectaware.org/action/world-record-sharky-shark-free-discover-scuba-dive-shark-petition

Singera AWARE Shark Petition redan idag;
http://e-activist.com/ea-action/action?ea.client.id=1712&ea.campaign.id=10783

Följ eventet på Facebook
http://www.facebook.com/events/313181382070154/Taggar:  Råå Aqua Resort
Micke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Vildmarksmässan har startat

2012-03-09
Vildmarksmässan har startat
Nu har årets vildmarksmässa dragit igång på Stockholmsmässan ute i Älvsjö och dykarna.nu tog sig dit för att se hur dykningen är representerad i år. Vårt ..»

Transportstyrelsens utlåtande om klubbåtar

2012-03-03
Transportstyrelsens utlåtande om klubbåtar
I ett utlåtande svarar Transportstyrelsen på hurvida klubbar som äger båtar (exempelvis dykklubbar), får ta med gästande icke-medlemmar utan att det skall ..»
2012-03-02
Fortsatt dykning på Zenobia
DYK rapporterar idag om att cypriotiska myndigheterna backar i frågan om dykförbud på det populära vraket Zenobia utanför Larnacas hamn. Efter påtryckningar ..»

Dykförbud på Zenobia

2012-03-01
Dykförbud på Zenobia
Anledningen till dykförbudet, som utfärdats av hamnmyndigheten i Larnaca, är en dykolycka som ägde rum 2010 där en 33-årig dykare omkom. Kvinnan hittades ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »