Namn: Lösen:

Västkustfamiljen på Marstrand stängs

Publicerad den 24 juni 2010  (Läst 4 328 gånger.)


Göteborgsföretaget Västkustfamiljen tvingas stänga sitt behandlingshem för ungdomar sedan Socialstyrelsen konstaterat allvarliga brister där. Bland annat har hemmet tillämpat otillåtna bestraffningsmetoder som exempelvis bad i isvak.

"Det händer nästan aldrig att vi ser så allvarliga brister att vi beslutar om stängning. För det mesta går bristerna att åtgärda, men i det här fallet är inte det ett alternativ", kommenterar Britt-Marie Börjesson, biträdande enhetschef på Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Ägaren till företaget har tidigare fått kritik för sina kontakter med det kriminella mc-gänget Hells Angels.

Den verksamhet som nu stoppas finns på Koön i Marstrand. Företagets behandlingshem i Kungshamn berörs inte, uppger Socialstyrelsen.

På behandlingshemmet i Marstrand begicks för några år sedan ett uppmärksammat mord. En 24-årig intagen knivmördades i sitt sovrum av en jämnårig man som fick tio års fängelse för dådet.

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.398067-behandlingshem-tvingas-stangaElin Linde
Elin Linde

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Colona Divers öppnar i Marsa Alam

2010-06-23
Colona Divers öppnar i Marsa Alam
Det kommer att bli dagliga båtar med avgång från Port Ghalib dit både Apollo och Fritidsresor kommer att köra charter i vinter. I Tondoba Bay, 13 km ..»

Mälaren skall renas med musslor

2010-06-23
Mälaren skall renas med musslor
I ett forskningsförsök så håller Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) på och bygger upp en musselodling i viken Ekoln i Mälaren. Tanken är att musslorna ..»

Oljeläcka i Röda Havet

2010-06-23
Oljeläcka i Röda Havet
En oljeplattform vid Geisumön i norra Egypten läckte under helgen ut vad som oljeindustrin betecknar som ett "mindre läckage" av olja. Oljan har dock ..»

10 000 gamla granater funna i Östersjön

2010-06-20
10 000 gamla granater funna i Östersjön
Ryska myndigheter har funnit en pråm från andra världskriget i Östersjön 1,5 km utanför staden Baltiysk i enklaven Kaliningrad (fd Ostpreussen). Pråmen ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »