Namn: Lösen:

Vigselring kastades tillbaka

Publicerad den 4 juli 2008  (Läst 2 869 gånger.)

På torsdagseftermiddagen körde Anders Bursvik, ägare av Aquarius Dykcenter, ut Rolf och Birgitta Kling tillsammans med dottern Ida med dykbåten till Fjordskär utanför Gottskär. Gullan var moster till Rolf och gift med Egon i 60 år. Vid Fjordskärs fyr kastade de tillbaka ringen i havet.
- Nu ligger den på 34 meters djup i fjorden, där vaktas den av fyra stora havskatter, säger Anders Bursvik som ofta dyker på stället och flera gånger sett de stora fiskarna.

Fikade på bryggan
Gullan flyttade upp till Birgitta och Rolf i Kungsbacka strax efter Egons bortgång 1998. En dag gjorde Gullan och Birgitta en utflykt och satt som bäst och fikade på bryggan i Gottskärs hamn när Gullan plötsligt kastade ringen i vattnet.
- Det var så hon ville ha det, hon ville inte att någon annan skulle ha ringen. Själv visste jag att det fanns en dykarklubb i närheten men hade inte mage att berätta, jag bara hoppades att ingen skulle hitta den, men ödet ville något annat, säger Birgitta Kling.

Dykaren Anton Bergholtz som hittade ringen när han dök i hamnen på tisdagen i förra veckan var med när ringen återbördades till havet.
- De har varit så hjälpsamma på dykklubben. Tänk vilken tur att det var en sån ärlig kille som hittade ringen, det kunde ju lika gärna varit någon som bara tog den, säger Birgitta.
Nu vilar ringen i havet, liksom både Egon och Gullan. I hela sitt gemensamma liv bodde de i Malmö. Deras aska är strödd vid samma pelare under Öresundsbron.
- Nu känns det bra, hoppas att Gullan får lugn och ro och att ringen får ligga kvar i djupet, säger Birgitta.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=113&a=431004Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ny researrangör för dykare.

2008-07-03
Ny researrangör för dykare.
Saxat från hemsidan : "Nu öppnar PH Travel, dykresor för dig som söker äventyr eller lite mer personliga resor. Vår värld har mycket att erbjuda ..»

Apeks XTX 2:a steg skall in för kontroll

2008-07-01
Apeks XTX 2:a steg skall in för kontroll
Det har kommit ut några XTX 2:a steg där membranskyddet saknas. Det är plastskyddet som ligger mellan locket och inandningsmembranet på 2:a steget, 2:a ..»

Colona Divers i namnbråk

2008-06-28
Colona Divers i namnbråk
"Colona Divers" är ett välkänt namn bland dykare i sverige och om det är anledningen till att nystartade dykcentret "Colona Diving" tagit sig detta namn ..»
2008-06-28
Dykaren som omkom bröt mot rekommendationer
Vid lunchtid på lördagen den 31 maj larmades Kustbevakningen och Sjöräddningen till en plats nordost om Ölands södra udde efter att en dykare anmälts ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »