Namn: Lösen:

Vindkraft dödar inte Östersjöns bottnar

Publicerad den 23 oktober 2009  (Läst 1 978 gånger.)

En fyrårig utredning har nu visat att vindkraftparkerna i södra Östersjön (som exempelvis Lillgrund och Kriegers Flak) endast kan påverka salthalten i Östersjön med 0,3 g salt / kg havsvatten, ett värde som anses försumbart med den naturliga variationen på 10 g/kg.

Inflödet av saltare vatten till Östersjön är en förutsättning för att livsmiljön i Östersjön och påverkar både bottendöd och många arters fortplantning.

Läs mer:
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article655067.eceTaggar:  Östersjön Miljö Forskning Exploatering
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Ubåten HMS E18 funnen

2009-10-23
Ubåten HMS E18 funnen
Tillsammans med fem andra ubåtar skickades den till Östersjön för att bistå Ryssland. Senast den sågs var under ett rutinuppdrag i slutet av maj 1916, ..»

Halcyon återkallar vingar och ytmarkeringsbojar

2009-10-22
Halcyon återkallar vingar och ytmarkeringsbojar
Produkterna som berörs av återkallandet är: Halcyon Explorer, Eclipse, CCR35, Evolve och Pioneer (BCDs) Halcyon Surface Marker Buoys (SMBs) Halcyon ..»

Reel Diving öppnar portarna

2009-10-21
Reel Diving öppnar portarna
Från oktober etablerar sig en ny distributör av dykutrustning på den skandinaviska marknaden. Reel Diving AB med säte i västsverige, tar över agenturerna ..»
2009-10-18
1700-talsankare upphittat utanför Luleå
Fiskaren Janne Holm fick en riktig överraskning i trålen när han fiskade förra måndagen, då en fiskebåten stannade helt när trålen fastande i något tungt. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »