Namn: Lösen:

Vithaj gick till attack mot dykare

Publicerad den 24 augusti 2005  (Läst 25 234 gånger.)


Dykarna attackerades av en vithaj i vattnen utanför Adelaide. Bara den ene av dem lyckades ta sig tillbaka till båten. Den andre är försvunnen och förmodad död.

De två männen var ute och dök från en båt cirka två kilometer från kusten i närheten av staden Adelaide i södra Australien på onsdagen. Plötsligt gick en vithaj till angrepp.
- En person kunde ta sig tillbaka till båten och den andre personen är försvunnen, säger polisinspektören Colin Cunningham till nyhetsbyrån AP.
Polisbåtar sökte under dagen efter den saknade dykaren i området utan resultat. Mannen befaras ha blivit ihjälbiten av hajen.
- De indikationer vi har är att det är väldigt tveksamt att vi kommer att hitta den här personen vid liv, säger polischefen Jim Jeffery.
Den senaste dödsattacken av en haj i australiska vatten inträffade i mars, då en sex meter lång vithaj slet av en man på mitten då han snorklade på västkusten. I december attackerades och dödades en 18-årig surfare vid en strand i närheten av Adelaide.

Källa: Expressen http://expressen.se/index.jsp?a=425534Relaterade artiklar
Dykare dödad av haj på Bahamas
Vithajen bet sönder buren – turist hamnade i öppet vatten
Snorklare dödad av haj

Taggar:  Hajattacker
Linda Haglund
Linda Haglund

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter
2005-08-24
Misstänkt granat vid Kullaberg
Arméns röjdykare arbetade på lördagen med att fiska upp vad man trodde var en gammal granat ur vattnet utanför Kullaberg. Föremålet hittades av en fritidsdykare ..»
2005-08-23
Nya fynd vid Titanic
- Vi har funnit ett nytt område med bråte omkring 900 meter söder om aktern, berättade expeditionsledaren G Michael Harris från Orlando. - Det styrker ..»
2005-08-22
Nya utforskningar i Plura
Skandinaviens längsta grotta, Plura, i Norge utforskas vidare. Numera slutar linan i denna grotta på 98 meters djup. Dyket genomfördes solo, simmandes ..»
2005-08-15
Undervattensskoter exploderade
Turen med den nya undervattensskotern kunde ha slutat i tragedi. Jag la mig i vattnet och tryckte på startknappen, då exploderade hela maskinen. Läs ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »