Namn: Lösen:

Vrak i Narvik avslöjat efter 10 år

Publicerad den 27 november 2013  (Läst 5 248 gånger.)


I Juni 2003 hittade två dykare vraket efter en motorbåt i Narvik. Upptäckten har sedan dess hållits hemlig i på grund av rädsla för vrakplundring. Dykarna har varit i kontakt med Tyska myndigheter för att få vraket identifierat, man tror att det kan röra sig om en historiskt intressant båt.

Den Tyska kaptenen Gerlach och en signalman skickades från jagaren "Wilhelm Heidkamp" över till pansarskeppet "Eidsvold" i motorbåten för att förhandla med den Norske kaptenen. De var där för att be honom att kapitulera. När norrmännen vägrade beordrades "Eidsvold" redo för strid. Tyskarna for tillbaka till "Wilhelm Heidkamp". Under färden avfyrades signalpistol, detta var startskottet på slaget i Narviks hamn.

Några minuter senare var det Norska pansarkeppet sänkt, tillsammans med 175 man.

I motorbåten som dykarna funnit har man hittat en signalpistol, varav den ena av de två laddade lysgranaterna är avfyrade.

Läs vidare på:
http://www.fremover.no/lokale_nyheter/article7006385.eceTaggar: Vrakfynd Vrak Narvik
Av: Micke Tilja
Tipsa en vän
Translate    
« Tillbaka         


Tidigare nyheter

Waterhouse i konkurs

2013-11-25
Waterhouse i konkurs
Ett av Stockholms mer välkända dykcenter har försatts i konkurs, och Waterhouse blir därmed det senaste offeret för trenden med nedlagda dykcenter. Företaget ..»

Erik Rådström årets vrakfotograf

2013-11-25
Erik Rådström årets vrakfotograf
Under den fjärde upplagan av vrakfotoseminariet som i år hölls lördag 16:e november i Stockholm avgjordes också den uv-fototävling som ingår i konceptet. I ..»

Så stödjer du Filippinerna

2013-11-15
Så stödjer du Filippinerna
Filippinerna är för många ett dykparadis och många av oss har haft det stora nöjet att besöka landet. Nu är stora delar av befolkningen i desperat behov ..»

Dräktverkstan blir Santi Service Center Sverige

2013-11-15
Dräktverkstan blir Santi Service Center Sverige
PRESSRELEASE Efterfrågan på välbyggda torrdräkter med god passform fortsätter att öka i Sverige, inte bara bland tekniska dykare utan bland alla kunder. ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »