Namn: Lösen:

Waterproof vinnare av Stora Designpriset 2010

Publicerad den 18 maj 2010  (Läst 3 149 gånger.)

Waterproof W1
Waterproof W1

PRESSRELEASE
Juryns motivering löd:
”Med en fot i vattnet och en på kontoret har Waterproof lyckats skapa branschens ”top-of-the-line-produkt”. Nyckelorden har varit organisk, teknik, flytande linjer och ytstruktur. Inspirationen har hämtats från sport-, bil- och skobranschen. Resultatet är ett fantastiskt hantverk som får både dykproffs och landkrabbor att ta ett extra djupt andetag. ”

Stora Designpriset uppmärksammar och belönar extraordinära affärsframgångar som uppnåtts genom konsekvent designarbete. Priset tilldelas svenska företag och deras designleverantörer. Priset delas ut en gång per år av Teknikföretagen i samverkan med Stiftelsen Svensk Industridesign, SVID och Svensk Form.

Chefsdesigner Göran Ehlmé berättar om Waterproof och designarbetet på följande filmlänk:
http://www.storadesignpriset.se/vinnare_2010.html

Waterproof grundades 1984 av Björn och Göran Ehlmé. Företaget har en lång tradition av att utveckla och tillverka innovativa högkvalitativa dykdräkter som håller för extrema förhållanden. Kvalitet, design och funktionalitet är nyckelord i produktutvecklingen. Idag är företaget en av världens ledande producenter av högkvalitativa och prisvinnande dykdräkter.

Waterproofs design- och produktutvecklingsteam är alla erfarna dykare. Vid de årliga expeditionerna till Nord- och Sydpolen testar man nya dräkter och detta är en viktig del i Waterproofs framgång. Dessa extrema förhållanden visar snabbt vad som fungerar - eller inte. Waterproofs dräkter utvecklas av dykare för dykare.

1999 tog Waterproof det strategiska beslutet att lämna konventionell tillverkning av dykdräkter till att fokusera på R&D och design för att skapa top-of-the-line produkter. Ett strategiskt rätt beslut som gjorde att Waterproof inte bara befäste sig som en av Europas ledande våtdräktstillverkare utan också ökade omsättning och vinstmarginaler.

2009 firade Waterproof 25-årsjubileum genom att lansera en ny våtdräktskollektion - W. När den första våtdräkten W1 släpptes på marknaden sommaren 2009 blev den snabbt mycket populär och W1 vann senare under året det internationellt prestigefyllda designpriset Red Dot Design Award.

Nu har W1 tilldelats ytterligare ett prestigefyllt pris – Stora Designpriset 2010!
http://www.storadesignpriset.se/intro.html

Mer information om Waterproof: www.waterproof.eu


Presskontakt:
Margareta Anderberg, Informationschef
Tel: 031 33 68 270
Mobil: 0709 99 66 36
E-mail: margareta@waterproof.euMicke Tilja
Micke Tilja

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Tragisk drunkningsolycka vid populär dykplats

2010-05-18
Tragisk drunkningsolycka vid populär dykplats
Olyckan skedde strax efter klockan två under natten mot tisdagen. Då kom larm om att en person försvunnit från en fest i närheten av kalkbrottet. Ett ..»

Tunn olja utanför Bornholm

2010-05-14
Tunn olja utanför Bornholm
Oljefilmen upptäcktens av en fiskare och kommer troligtvis från fartyget Fu Shan Hai som sjönk i området efter en kollision 2003, bedömer Sövaernets Operative ..»

Gråval funnen i Medelhavet

2010-05-13
Gråval funnen i Medelhavet
Tidigare fanns det tre olika bestånd av gråval, den nordatlantiska, den i västra Stilla Havet och den i östra Stilla Havet, men den i Atlanten försvann ..»

Vågmär fångad i trål

2010-05-13
Vågmär fångad i trål
Strömstadsfiskaren Ingvar Segelskär trålade efter räkor på 180 m djup utanför Väderöarna när han fångade en 2,3 m lång vågmär i trålen. Exemplaret finns ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »