Namn: Lösen:

Wesley C Skiles hyllas i Florida

Publicerad den 17 november 2010  (Läst 2 934 gånger.)


Wesley Skiles

Det var Peacock Spring State Park som igår bytte namn till Wes Skiles Peacock Spring State Park till minne av den framlidne och framstående filmaren, utforskaren och grottdykaren Wesley C Skiles.

Wesley Skiles dog under ett dyk i havet utanför Boynton Beach, Florida, USA i juli under ett oavancerat dyk med sin återandningsapparat (rebreather) och återfanns livlös på ytan efter att ha gått upp ensam för att byta film i sin kamera.

Wesley har under många år gjort sig känd för sina stillbilder och filmdokumentärer och även delaktighet i Hollywood-filmen ”The Cave" (2005), samt även sitt stora engagemang för att skydda Floridas underjordiska grottsystem.

Det var Florida Department of Environmental Protection’s (DEP) som bland annat omfattar Florida Park Service som beslutade om att döpa om parken för att hedra den värlsberömde dykaren. Parken omfattar Peak Cock springs grottsystem som är populär bland grottdykare.

Läs mer:
http://westorlandonews.com/2010/11/15/peacock-springs-state-park-to-honor-world-class-explorer
http://audubonoffloridanews.org/?p=5781
http://www.wctv.tv/floridanews/headlines/Peacock_Springs_State_Park_Renamed_for_Wes_Skiles_108472889.html
http://www.floridastateparks.org/peacocksprings/default.cfmDenna artikel diskuteras i
forumet

Relaterade artiklar
Wes Skiles död

Taggar:  Grottdykning
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Marint reservat i skånska Skåre

2010-11-17
Marint reservat i skånska Skåre
Det var sommaren 2009 som ryska dykare från St Petersburg i ett samarbete inom miljöprojektet Kretsloppet uppmärksammade den ovanligt fina undervattensmiljön ..»

Fler fynd i Nyckelviken i Nacka

2010-11-15
Fler fynd i Nyckelviken i Nacka
Det var helgen 30-31 oktober som Marinarkeologiska Sällskapet (MAS) gjorde undersökningar i Nyckelviken i Nacka längs farleden öster om Stockholm där ..»

Ny huvudredaktör på Marinarkeologisk Tidskrift

2010-11-05
Ny huvudredaktör på Marinarkeologisk Tidskrift
Det händer mycket i Marinarkeologiska Sällskapet (MAS): ny hemsida, närvaro på facebook och en ny redaktion för föreningens medlemstidning Marinarkeologisk ..»

Sjömätningar avslöjar många vrak

2010-11-04
Sjömätningar avslöjar många vrak
Det är Oscar Törnqvist vid marinarkeologiska enheten MARIS vid Södertörns Högskola och Roger Flood, professor vid Stony Brook University som har testat ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »