Namn: Lösen:

Yrkesdykare dog när fartyg sjönk

Publicerad den 30 oktober 2011  (Läst 3 314 gånger.)

Det iranska dykerifartyget Koosha 1 sjönk torsdagen den 20:e oktober 22 km utanför Irans kust på väg till södra delen av gasfältet Pars. Ombord fanns en besättning på 73 personer, varav 60 kunde räddas vid förlisningen. Men 13 människor är saknade eller bekräftade döda. Ombord fanns även 6 yrkesdykare som på grund av mättnadsdykning befann sig i tyckkammare i ett tryck motsvarande 60 m djup när fartyget sjönk. När fartyget gick ner hade dykarna i tryckkammaren gas för 72 timmar, och man hoppades att kunna rädda dem från vraket på 73 m djup genom att ta upp hela tryckkammaren eller föra över dem till en annan tryckkammare. Dykningar på vraket efter förlisningen visade dock att dykarna i tryckkammaren inte hade överlevt.

Läs mer:
http://www.odin.tc/news/read.asp?articleID=83
http://gcaptain.com/dive-support-vessel-sinks-divers?32975Taggar:  Yrkesdykning Tryckkammare Förlisning Dykolycka
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren

Kontakta


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Tidigare nyheter

Sovjetisk ubåt funnen utanför Japan

2011-10-30
Sovjetisk ubåt funnen utanför Japan
I början av det Kalla Kriget skedde en hemlig konfrontation mellan den Sovjetiska och Amerikanska flottan utanför Japan. I bataljen använde amerikanarna ..»

Odyssey Marine Exploration fann silverskatt

2011-10-30
Odyssey Marine Exploration fann silverskatt
http://www.youtube.com/watch?v=Wz8cXmh6QNo I februari 1917 hade Mantola med hemmahamn Glasgow varit i drift i mindre än ett år efter sjösättningen, ..»

Information om minor och ammunition

2011-10-25
Information om minor och ammunition
Försvarsmakten vill upplysa dykare och sjöfolk om riskerna kring upphittad ammunition och sprängmedel. Försvarsmakten, Kustbevakningen och Rikspolisstyrelsen ..»

Nytt medel mot påväxt på båtar

2011-10-22
Nytt medel mot påväxt på båtar
Det är forskare vid Göteborgs Universitet som tagit fram ett nytt skydd mot havstulpaner. Det nya medlet är resultat av insikt i havstulpanernas livscykel, ..»

Fler nyheter »    Tipsa oss »