Namn: Lösen:

Alholmsudd HMS Aspö


Län: Stockholms län
Fler dykplatser i Stockholm
Dyktyp: VRAKDYK
Båt krävs: Nej
Maxdjup: 5
Svårighetsgrad: LÄTT
Luftfyllning:Vägbeskrivning

59 26.381N - 18 08.990E

Dykbeskrivning

Slänger in ett litet wild-card här. Vet inte om vraket är värt att dyka eller om någon har dykt där, men det vore kul att få veta mer.

Uppgifterna upplagda av
Micke Tilja

* Sökningen görs automatiskt och är inte alltid från rätt plats.
Kommentarer

sida 1 av 1.      Totalt 2 kommentarer.

Klicka för förstoring 2006-10-07
Betyg: Betyg: 1

Vraket ligger på uppskattningsvis på max 2 meters djup. Vraket har 45 grader barbord slagsida, är runt 25 meter långt och är gjort i trä. Målad i en riktig smaklös nyans av blå. Nästan hela vraket står över vattnet, i läsidan på vraket har någon byggt sig en flytande sommarstuga bestående av lite flytelement och en gamal husvagn. Väldigt jobbigt att ta sig till platsen landvägen, med cykel får man släpa sig själv och den behjulade vännen genom snår och tät skog som ibland spricker upp till glesare tallskog med lite svamp. Rekommenderar svampbok om man har dåligt lokalsinne, så man överlever iallfall en liten stund. Bilvägen blir det att gå ett par km. Det går inte att köra in på dom närmare vägarna utan passerkort. Lämpligen parkera vid kyrkan och gå därifrån, ger nog en lite fingervisning om sträckan. Vraket ligger på vadningsdistans från land. Misstänker att det inte är så bra för dykning, men är man lagd åt det hållet så kan man alltid slänga på sig torrdräkten, vada ut, och explora i vraket som ser ut att vara torrt, och helt klart tillräckligt för att underhålla sig ett tag i.

Skrivet av: Kristian Lyberg


Klicka för förstoring 2006-10-04
Betyg: Betyg: 1

Hur vet du att det är ett vrak om du inte dykt på platsen? Jag tycker att det ser ut som ett fartyg på ytan - det kastar ju en skugga ju.

Skrivet av: Johan Hurtig1


Kommentera dykplats