Namn: Lösen:

Fornåsa Stenbrott


Län: Östergötlands län
Dyktyp: GROTTA / GRUVA / BROTT
Båt krävs: Nej
Maxdjup: 7
Svårighetsgrad: LÄTT
Luftfyllning: Motala / Linköping
En översiktsbild saknas till denna dykplats
Vill du bidra? Maila webmaster

Vägbeskrivning

Från Fornåsa, kör söderut längs skänningevägen. Tag första avfarten till höger (västerut) tills du kommer till en T korsning. Tag höger och följ vägen så kommer du fram till brottet.

Tyvärr täcker en bom vägen fram till brottet, man kan istället svänga vänster och fortsätta ca 300 meter och parkera på en gammal traktorväg/stig som fortsätter ner till brottet (se tagg på kartan).

Dykbeskrivning

Något grund dykplats men helt okej sikt och en hel del att titta på och undersöka däribland: En hel del diverse skrot och skräp, gamla bilar, rör, cyklar, skåp, tunnor, oljefat och dumpade träd. Det är lätt att ta sig i och upp ur brottet.

Djurlivet består av en del abborrar, kräftor, braxar och mörtar.

Enligt uppgift ska brottet vara 15m djupt, men inget vi fann när vi dök där. Vi kan såklart ha missat en djupare sektion men vi tyckte vi var noggranna att undersöka brottet så den kan inte vara särskilt stor.


Att tänka på

En del av väggarna är uthuggna mot botten i förhållande till resten av väggen, vilket ger möjlighet till att simma under lite enklare överhäng, detsamma gäller en del större träd som ligger mot kanten. Var bara försiktiga så ni inte fastnar i någonting.

Uppgifterna upplagda av
Niklas Sjödahl

Senaste loggarna från platsen *SiktVattentemp
2022-10-16 Fornåsa Stenbrott : Niklas Sjödahl  4m10°
* Sökningen görs automatiskt och är inte alltid från rätt plats.

Kommentarer om dykplatsenDet finns inga kommentarer till denna dykplats!


Kommentera dykplats