Namn: Lösen:

Hölödroppet


Län: Stockholms län
Fler dykplatser i Stockholm
Dyktyp: NATURDYK
Båt krävs: Nej
Maxdjup: 80+
Svårighetsgrad: LÄTT
Luftfyllning:

Foto: Daniel Tikas
Foto: Daniel Tikas

Vägbeskrivning

Ta väg 222 från slussen mot Nacka/Gustavsberg. Följ denna väg tills ni kommer till Mölnviksrondelen fortsätt rakt genom denna till rondell nr2, ta då höger. Följ denna väg förbi diverse golfbanor tills ni kommer till en korsning vid en bensinmack där en väg går till Djurö och den andra till stavsnäs, ta stavsnäs vägen. Följ denna tills ni kommer till en Konsum affär inte långt efter denna kommer en väg till höger som är skyltad Hölö. Följ denna lilla slingrande väg förbi en fotbollsplan med läktare och en tennisbanna. När vägen till slut delar sig ta till vänster och kör till vägen tar slut. Till vänster om sista huset finns en stig ner till vattnet.

Dykbeskrivning

Strand av kullersten. Begränsas till vänster av en bergvägg och till höger av privata tomter. Botten är av sand typ som inte siltar speciellt mycket. Sluttar stadigt nedåt, på sjökortet står det 80m. Men var och en efter sin förmåga.

Att tänka på

Det kan bli riktigt djupt! Överstig inte din förmåga. Uppförbacken efter dyket kan vara jobbig.

Uppgifterna upplagda av
Jan Pons

Senaste loggarna från platsen *SiktVattentemp
2020-05-10 Hölödroppet : Emmy Ahlen   Foto85°
2020-05-10 Hölödroppet : Emmy Ahlen   Foto5m
2020-04-12 Hölödroppet : Emmy Ahlen   Foto5m
2020-04-12 Hölödroppet : Emmy Ahlen   Foto5m
2020-04-12 Hölödroppet : Johan Ström  4m
2020-04-12 Hölödroppet : Johan Ström  4m
2020-04-12 Hölödroppet, Sverige : Mikael Wagner  6m
2020-04-12 Hölödroppet, Sverige : Mikael Wagner  6m
2020-04-12 Hölödroppet : Magnus Määttä  
2020-03-29 Hölödroppet : Magnus Määttä  

Senaste fotoalbumen från platsen *
 Hölödroppet 6 aug 2009 (3) Thomas Johansson
 Hölödroppet 20090430 (3) Andreas Brodow
 Hölödroppet 7/12 -03 (16) Daniel Tikas
 Hölödroppet (17) Daniel Huldt

* Sökningen görs automatiskt och är inte alltid från rätt plats.
Kommentarer

sida 1 av 1.      Totalt 5 kommentarer.

Klicka för förstoring 2005-04-19
Betyg: Betyg: 5

Var där i Söndags och bubblade lite. Som sagt de boende i området är INTE glada på dykare då de tycker att vi "skitar" ner i slogen och inte tar våra sopor med oss, samt att Kvinnan och Mannen hävdade dessutom att det är parkeringsförbud på hela Hölö. Men om man inte är många och frågar var man kan ställa bilen, så gick det bra. Ställ bilen på raksträckan innan rondellen. Och ta med er skräpet så får vi kanske fortsätta att dyka här.

Uppdaterad vägbeskrivning:
Efter Ica tag höger in på Hölövägen (Skylt med Idrottsplats), när man kommer fram till Sjösalavallen tag höger vidare på Hölövägen. Det är 5st farthinder man skall över samt en liten bro. När vägen delar sig tag Vänster på Tennisbanevägen, lasta ur grejerna vid vändplanen och parkera bilen längre bort. Var trevliga emot befolkningen och parkera på ev anvisad plats, som vi. Ha ett bra dyk, vi hade ström hela tiden, och tänk på att det brantar på rätt snabbt och under högsäsong antagligen rätt mycket båtar.

Trevlig strand för rekreation och grill efter dyket.

Skrivet av: Anders Rossander


Klicka för förstoring 2004-12-21
Betyg: Betyg: 3

Inte speciellt mycket att se på alls. Och vadå dropp? Ner till 30m+ var det iaf småsluttande sandbotten bara...


Skrivet av: Markus Gustafsson


Klicka för förstoring 2004-10-12
Betyg: Betyg: 5

Var där 11/10 och noterade att vägbeskrivningen inte e helt 100% på slutet. Byt ut "Konsum" mot "Ica" och "skyltat hölö" till "skyltat idrottsplats" så blire bra.
Vi såg inte så jättemkt kul, men de va ett ok dyk. Brant sluttning på bottnen så som det står i dykbeskrivningen: "var och en efter förmåga". Passa dej för att komma för djupt om du e lite ovan. Skulle inte rekommendera detta för en mindre van OW-dykare.

Skrivet av: Martin Kardell


Klicka för förstoring 2004-05-31
Hemgjord skylt med "Dykförbud" finns uppsatt vid stigen ner till vattnet. Risk finns för konfrontation med de omkringboende. Dock råder inget formellt dykförbud på platsen. Parkera bilen snyggt dvs inte i vändplanen där för övrigt P-förbud råder.

Skrivet av: Thomas Brutar


Klicka för förstoring 2004-05-28
Betyg: Betyg: 4

Helt ok dyk, men alldeles för lång och brant uppförsbacke att bära upp prylarna för, efter dyket. Gör gärna inte som jag gjorde, jag började kånka upp med utrustningen direkt. Blev helt yr och extremt trött, samt fick försämrad hörsel. Tryckisen var väl på väg, men vila och mkt vattendrickande fick bort symptomen efter några timmar...:-(

Skrivet av: Martin Otteskog1


Kommentera dykplats