Namn: Lösen:

Lycke 219


Län: Västra Götalands län
Fler dykplatser i Göteborg
Dyktyp: VRAKDYK
Båt krävs: Ja
Maxdjup: 18
Svårighetsgrad: LÄTT
Luftfyllning: Marstrands Dyk och Skeppshandel

En översiktsbild saknas till denna dykplats
Vill du bidra? Maila webmaster

Vägbeskrivning

Hittade detta vrak på den fantastiska hemsidan: https://marcussundberg.com/wrecksearch/#pos=57.689679,11.983925&z=9 kika in där för att se fler detaljer.

Vraket är markerat i sjökortet (2016 och senare). Vi använde ett enkelt ekolod för att se bottenkonturer och eniro på sjön i en mobiltelefon för att hitta vraket. Enklast är att leta reda på grundet som ligger ett stenkast norr om vraket och sedan ta sikte på vraksymbolen i sjökortet. Botten sluttar ner från ca 6 m till 18 m ganska snabbt och kort därefter syns en tydlig uppgrundning från ca 18 m till ca 15 m. Vraket syntes tydligt även på vårt ekolod för 700 kr.

Koordinater:
N 57° 54'' 58.53", E 11° 40'' 22.68

Dykbeskrivning

Vraket är en fritidsbåt i plast på ca 8x3 m som står kölrätt på platt lerbotten. Exakt modell var svårt att avgöra eftersom fridyk inte ger så lång bottentid. Vraket har sjunkit ner till vattenlinjen i leran och badbryggan var en knapp decimeter över botten. Det som gick att konstatera var att vraket är i gott skick, har någon form av inombords-framdrivning, ett öppet akterdäck, en förarplats under en hardtop, en förruff och lite rester av ett kapell. Det har börjat bli en del påväxt och det syns att den legat i några år.

Det är inte Titanic direkt men lite spännande ändå.

Om någon vet mer om denna båten så får ni gärna dela med er. Själv tycker jag det är lite konstigt att den bara blivit liggandes, gissar att det finns/fanns endel bränsle i som så småningom kommer hamna i havet (om det inte redan gjort det).

Att tänka på

Vraket ligger mitt i ett populärt sportfiskeområde så var nog med dykflagg. Botten består av ganska mjuk lera.

Uppgifterna upplagda av
Nicklas Åkerlund

Senaste loggarna från platsen *SiktVattentemp
2018-06-24 Lycke 219 : Nicklas Åkerlund  3m16°

* Sökningen görs automatiskt och är inte alltid från rätt plats.
Kommentarer

Det finns inga kommentarer till denna dykplats!


Kommentera dykplats