Namn: Lösen:

Österlen Gyllebosjön


Län: Skåne län
Fler dykplatser i Skåne
Dyktyp: NATURDYK
Båt krävs: Nej
Maxdjup: xx
Svårighetsgrad: LÄTT
Luftfyllning: Ystads Dyk & Marin


Vägbeskrivning

Det är lite småsvårt att hitta dit, mycket småvägar m.m. men det ligger strax norr om Ö:Vemerlöv, skriv ut kartan från Googlemap eller hitta det på Eniro.

Dykbeskrivning

Gyllebosjön är en sjö som är väldigt växlande mellan bra och dålig, jag har haft 6-7m sikt där ibland och andra dagar runt 1m. Mitt maxdjup jag har hittat än så länge är 8m dock har jag bara dykt runt bryggorna vid plats röd på bilden. Sjön är förhållandevis stor och har ett flertal fiskarter, musslor och kräftor.

Botten är död dy, rör du vid den försvinner sikten på nolltid. så vifta försiktigt. Själva dyker är inte så uphetsande i sig utan är mera kul att göra eftersom det är lätt tillgängligt, finns bryggor, bås för att byta om vid plats röd.

Vid plats grön kan man hyra en båt för 10.- som läggs i en låda och sedan ro istället för att simma. På mitten av sjön går en bro undervatten som sägs vara byggd under 1500-talet av munkar. Där är det bara 1m djupt, enligt rykte ska det gå att hitta 20m i sjön men som vanligt med dykplatser finns det mycket rykten och lite sanning. Finns lite grejer att titta på men det är mest död. Bra att prova saker dock, vid 7-8m börjar det blir rätt mörkt dåliga dagar så lampa kan va bra att ha med sig.

Som sagt, ibland ett kul dyk ibland ett urtråkigt dyk.

Nånstans i sjön ska det stå en traktor på botten som gick igenom isen på 90-talet när dom skulle ploga upp en isbana. Denna sägs stå kvar på botten. Gyllebo slott ligger på udden och härstammar från 1500-talet.

Att tänka på

Det finns dass öppena året om, bås att byta om i öppena året om, även soptunnorna är då öppena året om så släng inte en massa gojs på marken utan orka slänga det på avsedda platser.

På sommaren är här fullt med folk, det finns hoptorn och grillar att använda. Kul fiske också, hyr en båt och slipp ytsimma.

Uppgifterna upplagda av
Calle Lundin

Senaste loggarna från platsen *SiktVattentemp
2008-06-24 Gyllebosjön : Peter Nilsson  0,5m18°
Senaste fotoalbumen från platsen *
 Gyllebosjön (13) Gunnar Gjöderum

* Sökningen görs automatiskt och är inte alltid från rätt plats.

Kommentarer om dykplatsenDet finns inga kommentarer till denna dykplats!


Kommentera dykplats