Namn: Lösen:

Rev 1A-1


Län: Västra Götalands län
Fler dykplatser i Göteborg
Dyktyp: NATURDYK
Båt krävs: Ja
Maxdjup: 24
Svårighetsgrad: LÄTT
Luftfyllning: Hönö

En översiktsbild saknas till denna dykplats
Vill du bidra? Maila webmaster

Vägbeskrivning

Revet ligger ett par hundra meter söder om Buskär, man ser det tydligt på sjökortet som en 350 meter lång limpa som löper i nordvästlig till sydostlig riktning. För att lokalisera revet bör man använda plotter eller navigationsapp som visar sjökort.

Dykbeskrivning

Rev 1A-1 är ett av flera konstgjorda sprängstensrev som anlades 2003 av Fiskeriverket och Göteborgs Hamn. Revet har formen av en stor limpa som är 350 meter lång, 45 meter bred och 14 meters höjd. Revet består av sten av olika storlek, allt från småsten till stora klippblock vilket gör att det finns massor av skrevor och håligheter för fisk och kräftdjur. Uppe på revet växer det rödalger och finns väldigt gott om fisk. Det råder fiskeförbud i området vilket verkligen märks på antalet humrar man stöter på.

Att tänka på

Platsen ligger ganska utsatt för hårt väder och är dessutom utsatt för svallvågorna från farleden som ligger intill. Fiskeförbud råder i området. Buskär är fågelskyddsområde 1 April-31 Juli.

Uppgifterna upplagda av
Oscar Sjöö

Senaste loggarna från platsen *SiktVattentemp
2017-08-27 Rev 1A-1 : Oscar Sjöö  8m17°

* Sökningen görs automatiskt och är inte alltid från rätt plats.
Kommentarer

sida 1 av 1.      Totalt 1 kommentarer.

Klicka för förstoring 2017-08-27
Här finns mer läsning om projektet: http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/SiteCollectionDocuments/sv/publikationer/2007/2007_40.pdf

Skrivet av: Oscar Sjöö


1


Kommentera dykplats