Namn: Lösen:

Sv: Bra dykning i Koh Chang, Koh Kood, Koh Mak?

(Läst 822 gånger.)


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Jag var på Koh Chang och Koh Maak i februari 2006 respektive 2007. Koh Chang är nerlusad med dykfirmor. Dessa anordnar oftast dyk söderöver i olika motsvarande naturreservat. Nitrox finns oftast, men är väl knappast nödvändigt eftersom de flesta dyken är grunda, omkring 10-15 m. Välj en firma med speed boat, om du inte vill sitta länge på långsam dykbåt eftersom det oftast är en bit ut till dykmålen.

Koh Maak hade i feb 2007 ett dykcenter, som anordnade dyk på i stort sett samma dykplatser som firmorna på Koh Chang, transportsträckan var av naturliga skäl kortare.

Koh Rayang var min absoluta favorit. Ön är liten och resorten tämligen primitiv. Dykningen löste vi på så sätt att Paradise Divers plockade upp oss från ön under färden mot dykplatserna.

Dykcentren är generellt helt ok, vilket ju är rätt naturligt eftersom de är anslutna oftast till padi eller annan organisation, och konkurrensen har drivit fram en hög grad av kundtillvändhet. Dykningen håller Thailandsnivå, dvs sikt på kanske 7-15 meter beroende på sjögång, nederbörd, strömmar och närhet till land. Efter några dyk kanske man har tröttnat på att kolla på likadana koraller och röda fiskar; det är korallrev man oftast dyker på. Dyken är enkla med ringa djup, och om något dyk för ovanlighets skull skulle vara på 20+, så sker ofta en mycket noggrann genomgång av farorna med djupberusning. Om du skulle dyka med badbyxor och hawaii-skjorta, får du bekymrade frågor och påpekanden.

Dyken är med andra ord barnvänliga, och det gick mycket bra för pappa / mamma och äldsta dottern, 9 år, att dyka medan mamma / pappa / personal från dykcentret övervakade de övriga ungarnas, åldrarna 2 - 7, snorklande.
Foto saknas
Ismo Salmi 2007-12-03 09:47:32
80 postningar

mail 


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg Bra dykning i Koh Chang, Koh Kood, Koh Mak? Ingvor Andersson 2007-12-02 12:50
svara Sv: Bra dykning i Koh Chang, Koh Kood, Koh Mak?Ismo Salmi2007-12-03 09:47

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: