Namn: Lösen:

Dyk i Jordanien

(Läst 1 030 gånger.)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
Jag var i Jordanien förra veckan på en liten semestertripp. Det blev ett par dyk i Aqabaviken i röda havet.
Kan verkligen rekommendera en tur hit. Dykningen är lätt på mycket välbevarade rev som inte på något sätt är överbefolkade. Extremt stor skillnad mot dykning i Egypten.
Vi dök med Dive Aqaba, http://www.diveaqaba.com/. De bedriver bara dykning från deras dykbåt vilket var väldigt bekvämt. Dom kom och hämtade på hotellet i Tala Bay som ligger ca 2 mil söder om själva Aqaba. Trevlig personal som var väldigt hjälpsamma med utprovning av utrustning mm. Efter dykningen körde dom tillbaka oss till hotellet.
Det är väldigt vanligt att dyka direkt från stranden eftersom reven ligger bara 20-30 m ut från stranden. I Tala Bay finns en dykfirma på stranden, Exta Divers (http://www.extradivers-worldwide.com/en/dive-center/country/jordan_16.html).
Ett extra plus med Dive Aqaba är att dom ringde upp mig på hotellet på morgonen innan vi skulle bli hämtade och rekommenderade att byta dykdag eftersom vinden kom från sydväst vilket kan ge lite stora vågor och grumlighet i vattnet. Valet var mitt så dom hade åkt ut med bara oss om vi velat. Vi bytte till nästa dag i stället och vinden hade vänt och det blev ett par mycket trevliga dyk.
Förutom dykningen är ett besök i Petra ett absolut måste. Glöm inte bra skor och vatten samt nyladdade batterier i kameran. Enligt GPSen i telefonen blev det totalt 11.5km vandring, och det kändes i kroppen dagen efter. Det är ju inte direkt en asfalterad väg man går på utan snarare underlag som en grovkornig strand...
Folket i Aqaba är mycket trevliga, inga inkastare vid restauranger och butiker. Däremot kan taxichafförerna vara lite jobbiga när dom försöker övertala en att åka med just dom till Petra och andra sevärdheter. Ett tips är att tala om att man åker hem dagen efter, då blir man plötsligt väldigt ointressant...
Kort sagt: Åk till Aqaba och dyk, nära, bra dykning, god mat och trevlig befolkning.Anders Florinus
Foto saknas
2014-03-24 19:16:57
18 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg Dyk i Jordanien Anders Florinus 2014-03-24 19:16
svara Sv: Dyk i JordanienJohn Gulliver2014-03-25 10:30
svara Sv: Sv: Dyk i JordanienMattias Jonsson2014-03-26 11:04
svara Sv: Dyk i JordanienRaul Bäck2014-03-25 12:22

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: