Namn: Lösen:

Dykresa Lanzarote

(Läst 233 gånger.)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
Dykresa 2019

Ett fantastiskt tillfälle att uppleva härliga Lanzarote med Dyk & sjöliv 21/10-28/10- 2019!
Detta är en resa som passar både oerfaren som erfaren dykare, och även du som har en partner som inte dyker men som ändå vill resa med.
Vi flyger direkt från Göteborg till Lanzarote. Niklas och Marie hämtar upp er på flygplatsen i Arrecife och kör er de 10 minuterna till hotellet i Puerto Del Carmen.
Vi bor bekvämt i lägenhetshotell med utsikt över havet och endast 1 minuts promenad ner till hamnen och restaurangstråk. Likaväl som det blir mycket dykning blir det gott om tid att även utforska Lanzarote på egen hand om man så vill.

Dykplatserna kommer bla att vara
Museo Atlantico 12 m Undervattens museet som är ett område som är 2500 kvm stort och ligger 12 meter under ytan. Det är den brittiska konstnären Jason deCaires Tayor som har skapat statyerna på Europas första undervattensmuseum i Atlanten. konstnären Jason deCaires Taylor vill att museet blir en påminnelse om ansvaret vi alla har i den nya globala världen med flyktingströmmar och klimatproblem. Museet drygt 300 individuella skulpturer fördelade i tio stora installationer.

The Blue Hole 30 m Detta är en av de mest berömda dagplatserna i Puerto Del Carmen, kanske på hela Lanzarote och kanske mest beroende på känslan av äventyr som hör ihop med att dyka genom The Blue Hole med det fantastiska blå havet. När man kommit in i bukten och passerar massor av fisk, korsar ål trädgården för att komma in i the Blue Hole med dess otroliga utsikt. Vad som följer är grottan som är full av vilda djur och växter att upptäcka och kanske chansen att se hajar, rockor och andra rovfiskar passera, ett minne du aldrig glömmer.

The Cathedral 26-30 m Hit dyker du för att möta det mest berömda djuret på ön. Han är stor och han är känd under namnet Felix eller Geroge. han är en stor havsaborre som bor i katedralen. På väg till katedralen finner vi rörålar, vertikala väggar med gömda vilda djur och växter och kanske kanske passerar en rocka, tonfisk, delfin bara för att nämna några. precis innan katedralen passerar vi svart korall som vanligtvis lever på mycket större djup.

Richies Place 14-36 m- Dykplatsen med spektakulära landskap. Här hittar du fantastiska bergrum, stora stenbumlingar, sandbankar, likaväl som valv och fantastiska drop offs.
Här huserar otroligt mycket mikroliv och dykplatsen har en enastående marin fauna och flora ex 2 olika sorters orange korall, narvalräkor, sjöstjärnor, damselfish i fantastiska färger, abborre, chansen finns även att se Stingrocka eller om du har tur mantelrocka och Angelshark.
Namnet Richies Place kommer från Richard eller Richie som var en brittisk dykguide som älskade denna platsen. här finns också även en plats för att hedra Richie.

I priset 11900Kr ingår
Flyg t/r: Göteborg-Lanzarote
incheckat bagage max 20 kg
Transfer t/r hotell
Del i 2 rums lägenhet, med dubbelsäng och bäddsoffa, inklusive frukost
hyra av flaskor till 12 dyk
3 båtdyk
1 heldags utflykt med hyrd bil och dyk i Museo Atlantico, lunch i Playa Blanca, vidare till Los Chorcones och underbara bad i grytor med kristallklart vatten.
1 middag på Niklas och Maries favorit restaurang som ligger nere i hamnen med de absolut bästa drinkarna, en kväll att umgås och slappa och ha det skönt.

Tillkommer
Extrabagage utöver de 20 kg
Ev hyra av utrustning förutom bly och flaskor
Nitrox

Missa inte detta tillfälle!
Det finns ett begränsat antal platser.

Hoppas vi ses!
Niklas & Marie
Dyk & Sjöliv i Göteborg
Dykosjoliv.se
https://www.facebook.com/dykosjoliv/
Instagram: dykosjoliv


Niklas Jarsmo
Foto saknas
2019-05-29 22:14:42
35 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Det finns inga svar på detta meddelande
«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: