Sv: En sedelärande historia om för lite vätska!
(Läst 562 gånger.)Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Mycket intressant läsning, tack för din berättelse. Ett sätt att kolla vätskebalansen kan vara att kolla pulsen, hög puls kan betyda vätskebrist.
Vätskebrist --> blodvolymen minskar --> blodtrycket sjunker --> pulsen ökar för att upprätthålla trycket.
Genom att "känna efter" hur pulsen ligger så kan man snabbt få en fingervisning om vätskestatusen, detta fungerar både under vila som vid arbete. Med träning behöver man inte ens mäta pulsen utan man kan lära sig vad som är "normalt" vid ett visst arbete.
Det skulle vara intressant att se en fullständig medicinsk diagnos av dina problem men det är så klart försent nu en tid efter händelsen, vätskebalansen fanns säkert med i bilden men samtidigt undrar jag om det inte fanns fler faktorer som spelat in. Jag menar att normalt håller människan koll på vätskebalansen nästan automatiskt, att dricka vid behov är en otroligt stark drift och finns det bara vatten tillgängligt så kommer man att dricka - nästan som att andas. På din berättelse låter det som att du måste ha varit kraftigt uttorkad redan innan dyket - inte bara milt dehydrerad. Ett dyk på en timme (om än ansträngande) borde inte kunna ge dessa livshotande symptom.
Det syns i din profil att du är en erfaren och högt utbildad dykare så jag tar för givet att du är minst "Svenssontränad" och utan kroppsliga fel ;)
Du har ju redan fått utlåtande av tre st läkare så egentligen har du ju svaret redan där, Hans Örnhagen kan kanske ge ytterligare svar på vad som har hänt men har du lagt händelsen bakom dig så är det ju bara att valsa vidare och dra lärdom av det som hänt.
Själv är jag ingen läkare samt en medelmåttig dykare men genuint intresserad av allt som har med kroppen och fysiologi att göra.
«TILLBAKA
Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:
Svar: