Namn: Lösen:

Sv: första reg och torrdrakt?

(Läst 415 gånger.)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
Du behöver ytterligare ett LP utag där du kopplar en inflatorslang som går till torrdräkten. Detta brukar inte vara några svårigheter alls då dom flesta förstasteg på marknaden har 4 LP utgångar (primärregulator, sekundärregulator, inflator BCD och inflator torrdräkt). Du använder också en HP utgång till manometern.

Slangen till torrdräkten följer alltid med dräkten när du köper den. När du sedan dyker med våtdräkt (burrrrrr, kallt!!) så skruvar du bort inflatorslangen till torrdräkten och sätter dit en tätande blindplugg i det tomma uttaget på förstasteget. Jag har sett en och annan dykare simma runt med torrdräktsslangen hängande inaktiv vilket säkert funkar också men det är inte mer än 2 minuters jobb att plocla bort den.

Som regulatorer så finns det mängder av bra märken, tänk bara efter hur du vill göra i framtiden med din vidareutbildning inom dykning. Vissa regulatortyper är inte godkännda av vissa utbildningorganisationer så detta kan vara värt att uppmärksamma lite extra, GUE + Poseidon är ett exempel som inte fungerar. Se till att köpa en regulator med bra prestanda i kallt vatten så att du kan dyka året runt här hemma.


Daniel Bonnér
Daniel Bonnér
2006-12-13 06:34:29
115 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg första reg och torrdrakt? Mikael Eliasson 2006-12-13 03:17
svara Sv: första reg och torrdrakt?Daniel Bonnér2006-12-13 06:34
svara Sv: första reg och torrdrakt?Lars Henriksson-Kruse2006-12-13 11:11
svara Sv: första reg och torrdrakt?Mikael Eliasson2006-12-15 03:35

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: