Namn: Lösen:

Funderingar kring HID

(Läst 1 470 gånger.)


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Hej,

Jag har stått o trampat runt i lampträsket ett tag nu o funderat kring LED och HID, Först var jag inne på LED p.g.a dom är mer stryktåliga, Men nyligen när jag snackade med en vän om HID så förstod jag det som att HID lamporna inte alls är så ömtåliga som jag förstått det.

Jag har även trott innan att att det är väldigt lätt att ha sönder själva lampan i en HID och en ny skulle kosta mig över 2000.
Men har nu fått förklarat att själva "glödlampan" är ju skyddad av en slags glasbulb och den kan gå sönder men den kostar inte mer än 600 om det skulle ske.

och sen till det viktigaste . Ljuset .
Så förstår jag det som att en LED har ett mer brett ljus, gulaktigt sken samt luser upp mer partiklar i vattnet till skillnad ifrån en HID som har ett mer " lasersvärds" aktig ljusstråle som är mer vit och lyser längre samt inte lyser upp lika mycket partiklar p.g.a att det är en mer koncentrerad ljusstråle.

Sen är det klart att det skiljer ju sig berpende på vad du har för styrka i lampan, men jag menar rent generellt om man bara jämför dom 2 olika lamporna.

Vad säger ni om det jag skrivit upp här? stämmer det rätt bra?

MVH
Danilo
Danilo Nodland
Danilo Nodland 2013-01-14 13:33:01
130 postningar

mail 


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg Funderingar kring HID Danilo Nodland 2013-01-14 13:33
svara Sv: Funderingar kring HIDUrban Classon2013-01-14 13:53
svara Sv: Funderingar kring HIDTony Björklund2013-01-14 13:55

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: