Namn: Lösen:

Kvinnersta norra Sponsorer sökes

(Läst 839 gånger.)


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Utveckling av Kvinnersta norra
Idag bedriver Örebro Sportdykarklubb (ÖSDK) fridykning (apnea) i dagbrottet Kvinnersta Norra och sportdykning (med dykapparat) i dagbrottet Kvinnersta Södra. Fridykningen bedrivs i Kvinnersta Norra då detta brott är det djupare (45 meter) av dessa två. För att ta sig ner och upp ur brottet behöver fridykarna klättra på stegar bärandes utrustning rakt ner i vattnet, vilket inte är optimalt. Stegklättrandet stänger även ute alla apparatdykare , då det är svårt att få ner och upp den tunga apparat utrustningen. (Apparatdykning finns som utbildning med restriktioner). Det är för svårt och krävande att ta sig i och ur brottet både som fridykare och apparatdykare.
För att öka säkerheten samt tillgängligheten för både barn, ungdomar och vuxna till Kvinnersta Norra, vill ÖSDK anlägga en trappa samt flytbrygga för enklare access till vattnet.

Det kommer även att vara en av de bättre dykplatserna i inlandet i mellan Sverige och dra till sig dykare från Karlstad, Karlskoga, Ludvika och Mälardalen. Dykplatsen har stor potential då den erbjuder tillräckligt stort djup för avancerad dykning och kommer sannolikt bli ett naturligt val för utbildning av sådan typ av dykning.

Syftet med detta projekt är att tillgängliggöra dagbrottet Kvinnersta Norra för alla typer av dykare och möjlig göra aktivister utomhus i närområdet för fridykande ungdomar.
Utöver detta kommer trappen göra det norra brottet säkrare och mer tillgängligt för allmänheten och speciellt de som vill simma i öppet vatten.

Projekt plan finns att se i länken nedan ifall det är några frågor är det bara att skriva i tråden.
https://drive.google.com/file/d/1bJ8nisICv7HBLM8xBv6aZlEtltlEB48R/view?usp=sharing
För frågor kring projektet info@osdk.se
Kontakt person för projektet
Mattias Göthberg, famgothberg@gmail.com,
Magnus Åqvist
Magnus Åqvist 2021-06-03 21:53:50
10 postningar

mail 


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg Kvinnersta norra Sponsorer sökes Magnus Åqvist 2021-06-03 21:53
svara Sv: Kvinnersta norra Sponsorer sökesJohan Pettersson2021-06-28 09:01
svara Sv: Sv: Kvinnersta norra Sponsorer sökesMagnus Åqvist2022-11-04 15:55

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: