Namn: Lösen:

Marsa Alam, Egypten under sommaren

(Läst 1 091 gånger.)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
Halloj alla dykare,

Tänkte att det ibland pratas lite mycket utrustning, borttappat och DIR (med glimten i ögat, jag gillar också prylar och vill inte uppröra) här så tänkte dela med mig av ett resetips, hoppas fler följer efter. Nu under sommaren så pysslar inte de svenska charterbolagen med direktresor till Marsa Alam och Port Ghalib. I mitt tycke är detta lite synd, men det går att resa dit väldigt smidigt på egen hand...

Dykningen

Reven i Marsa Alam är inte alls lika sönderdykta som i exempelvis Hurghada, närheten till Elphinstone (15 minuter med speedboat) lockar också lite extra. Där finns det ju möjligheter att tillgodose de allra flesta. Vi hade tur med vädret och fick ett dyk med lite ström, delfiner på ena sidan och haj på andra sidan.. Vi var tre dykare på revet under vårt andra dyk. Resan hem kryddades dessutom med tigerhaj som vi såg från båten Vi hade en kanonvecka som bjöd på hammarhaj, vitspetsad revhaj, delfiner, havssköldpaddor osv. Det enda som saknades var Dugong och Longimanus... Man kan ju inte få allt.

Bokningen

Vi köpte charterstolar till Hurghada och bokade hotell i Port Ghalib via nätet. Marina Lodge bodde vi på för strax över 2000 kr per person i en vecka. Nivån på service och mat är där ungefär som brukligt i Egypten ;-). Vi bokade dykning och transfer (tre timmar i buss) med Colona Divers i Marsa Alam. Vi fick ett toppen bemötande och en superfin vecka där vi hann med dykning både på Elphinstone och kurser.

Jämförelse med lite alternativ

Om man jämför med Hurghada som ligger nära till hands så är dykningen i Marsa helt klart ett snäpp bättre, lite mer av allt under vattnet helt enkelt och mycket mindre båttrafik på reven. Att sen Elphinstone ligger så nära är ju också ett rejält plus. Jämför man med en vecka på båt så är det ju lite knivigare. Man kommer ju bort från snorklarna. Hurghada och Live Aboard ligger bägge två (iaf då vi åkt) lite under Marsa Alam i pris. Men för den som inte vill vara en hel vecka på båt men ändå bara dyka så kan vi rekommendera en resa till Marsa Alam.

Simma lugnt!


Andreas Perneby
Andreas Perneby
2014-08-06 22:36:12
22 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Det finns inga svar på detta meddelande
«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: