Namn: Lösen:

Nu flyter det nya forskningsfartyget Skagerak

(Läst 480 gånger)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
Skagerak har nu gjort en första provtur på havet och allt verkade fungera enligt planerna.

För några dagar sedan förflyttades Skagerak från byggplatsen till en pråm för att sedan börja en förflyttning till ett annat varv, Remontowa, för indockning i en flytdocka tillsammans med pråmen. Efter kontroller av täthet, djupgående, trim, stabilitet med mera sänktes flytdockan och Skagerak kunde flytande på egen köl, bogseras tillbaka till Nauta för att förtöjas vid varvets utrustningskaj.

−Hela operationen utfördes på ett mycket professionellt sätt av det anlitade polska specialistföretaget. Vädret har också varit idealiskt med svag vind och temperatur på minus två grader, säger projektledare Anders Backman.

Under lördagen den 17 december förtöjdes Skagerak flytande på egen köl med babordssidan till kajen vid utrustningspontonen på varvet Nauta i Gdansk.

−Utdockningen från pråm och stöttor gick bra och Skagerak flöt på rät köl när hon bogserades från Remontowa tillbaka till Nauta. Djupgåendet var 3,4 meter för och 2,9 meter akter med cirka 30 ton ballast. Omfattande täthetskontroll visade inget läckage, säger Anders Backman.
Nu fortsätter arbetet med installation och hopkoppling av de olika systemen ombord samtidigt som fartygets inredning färdigställs. När installationsarbetena är klara och systemen avprovade är det dags för provkörningar, först vid kaj och därefter till sjöss.

− Varvet med underleverantörer, liksom vår personal på plats kommer att arbeta samtliga vardagar i helgerna, säger Anders Backman.

Se film från sjösättning mm:

http://loven.gu.se/aktuellt/nyheter/fulltext//nu-flyter-det-nya-forskningsfartyget.cid1418395


Lennart Gustafsson
Lennart Gustafsson
2017-02-16 15:29:08
223 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Det finns inga svar på detta meddelande
«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: