Namn: Lösen:

SDHF 40 år Jubileum på Dyktankhuset

(Läst 326 gånger.)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
Pressrelease:

Svensk Dykerihistorisk Förening 40 ÅR !

DYKTANKHUSET 85 ÅR !


Dyktankhuset på Djurgåren i Stockholm byggdes 1934 för att ge svenska flottans ubåtspersonal möjlighet att träna uppstigning från sjunken ubåt under säkra förhållanden. När marinen i slutet av 1970-talet flyttade sin verksamhet från Stockholm och det anrika Galärvarvet avvecklades, hotades Dyktankhuset av rivning.

År 1979 bildades på privat initiativ Svensk Dykerihistorisk Förening (SDHF, www.SDHF.se) med målsättningen att rädda Dyktankhuset från rivning, vilket lyckades. SDHF blev därmed världens första dykerihistoriska förening och firar med stolthet sitt 40-årsjubileum den 25 maj 2019, kl 10.00-12.00.

Dyktankhuset är ett ovärderligt historiskt kulturarv. Tillsammans med den 6 m höga träningstanken och världens äldsta elektrosvetsade tryckkammare inrymmer huset unika samlingar av föremål och utrustning från den tekniska utvecklingen inom såväl militärt som civilt dykeri och sportdykning. Här finns även Håkan Lans enmansubåt ”Doppingen”, hopfällbar tryckkammare, dykarklockor både för arbete och räddning av ubåtspersonal samt en av världens första fjärrstyrda undervattensfarkoster (Remotely Operated Vehicle, ROV).

Dyktankhuset sköts ideellt av SDHF under överinseende av Sjöhistoriska Museet. Målsättningen är att värna om och bevara det dykerihistoriska kulturarvet och att visa alla delar av den dykeritekniska utvecklingen, för både den svenska allmänheten och de många hitresta turisterna från hela världen som besöker Djurgården.
Jubileet sammanfaller med att SDHF står som värd för ett internationellt dykerihistoriskt event med besökare från en rad länder.

SDHF
Kent Forsén
070 - 360 21 04
kforsen@telia.com
Ytterligare information: www.SDHF.se.Hans Örnhagen
Foto saknas
2019-05-18 07:18:19
22 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Det finns inga svar på detta meddelande
«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: