Namn: Lösen:

Stöd dykning för funktionshindrade i Sydafrika

(Läst 275 gånger.)

Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Anmäl detta inlägg till våra moderatorer
HSASA är en frivillorganisation i Sydafrika som gör det möjligt för personer med funktionshinder att dyka. De arrangerar prova på dyk, dykresor och utbildning för dykare och dykbuddies. De har specialutbildade instruktörer och får stöd från många dykcenter.

Resultatet av deras arbete är att många med funktionshinder får tillgång till den fantastiska världen under vatten. För många blir det ett nytt liv där de kan uppleva dykning på lika villkor som oss andra. Tyngdlösheten under vatten känns fantastisk för den som har begränsad rörlighet på land. Även synskadade och personer med andra hinder än rörlighet kan få lära sig att dyka.

HSASA gör ett fantastiskt arbete och fortsätter att växa. Finansieringen är en stor utmaning. Det finns inga offentliga medel för sådan här verksamhet i Sydafrika utan man är beroende av donationer och sponsorer. För att få in pengar arrangerar HSASA årligen ett stort event med 50 timmars dykning. Man dyker som i stafett så att det hela tiden är dykare under vatten. Ett dyk kostat R150.- (valutan är Rand, ZAR). Det är med dagens kurs 102.- kronor. Förra året gjordes sammanlagt 850 dyk och målet är nu över 1000. Mångar sponsorer bidrar med utrustning, luftfyllning och allt annat som behövs. Det är även många kringarrangemang som ger intäkter.

Om man inte kan komma dit och dyka kan man bli sponsor och köpa dyk som någon annan gör. Vi som kan leva och dyka obehindrat kan göra en stor insats och ge stor glädje för dessa nya dykare för några hundringar. Samla pengar i din dykklubb, bland dykkompisar och andra vänner och skicka till HSASA. Det är lätt att betala med sitt kort utan extra avgifter till deras konto hos Payfast:

https://www.payfast.co.za/donate/go/HANDICAPPEDSCUBAASSOCIATIONSA

Det är ett säkert sätt att betala. Man får begäran om bekräftelse från sin bank innan betalningen görs. Jag har provat och är nöjd.


Gör nu en insats genom att bli sponsor. Dela gärna detta inlägg så att fler får chansen att hjälpa till.

https://www.facebook.com/events/286926655258224/


Bengt Joensson
Bengt Joensson
2019-02-03 14:16:23
19 postningar

mail 
Stäng »

Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Det finns inga svar på detta meddelande
«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: