Namn: Lösen:

Svar på kommentarer om vrakfotoseminariet

(Läst 489 gånger.)


Du måste vara inloggad för att skicka mail!


Kul att du tar dig tid att kommentera.

Synd att du inte orkade komma till (r)ostkusten och den eminenta kungliga huvudstaden, det hade varit kul om du hade varit med.

Antar att din kommentar om kompakt- och system-kamera gäller vrakfototävlingen. Intressant uppslag, tål att beaktas. Uppenbart så har vi ett problem i att "amatörerna" inte har en chans i tävlingen mot "proffsen", men det finns ju även många "amatörer" med systemkameror och vi vill ju inte heller stänga ute proffsen eftersom deras bilder bidrar med inspiration (och vem avgör vem som är proffs och inte får vara med?). Så vi måste hitta på något för att locka fler deltagare från alla kategorier av fotografer. Målsättningen är ju att det skall vara en kul tävling för alla att delta i och med en någorlunda jämlik chans att vinna på något sätt. Golfsportens handikapp har ju vissa fördelar. Frågan är hur man kan göra det utan att dela in i en massa olika kategorier som gör det för komplicerat. Fortsätt gärna kom med idéer.

Helt rätt så hade det sannolikt sagt mer om man hade satt betyg istället för att bara ange bästa föredrag, men syftet är inte att rangordna föredragen eller göra djuplodande analyser, utan att visa en indikation på vad som publiken uppskattade. Jag tycker att "bästa" räcker för den delen, dessutom slipper någon bli uthängd som "sämst" eftersom vi publicerar resultatet.
Nu blev det ju en ganska bra spridning och det kan ju i sig visa på att blandningen var bra, men innan tillställningen så visste vi ju inte hur många nybörjare, medelerfarna och erfarna fotografer som skulle komma. Hade exempelvis de marinarkeologiska eller komma-igång föredragen sammantaget genererat noll röster så hade man ju kunna dra slutsatsen att den delen hade behövs ses över.

Ekonomiskt gick vi med förlust, helt enligt plan.
Deltagande var gratis och alla som ställde upp gjorde det helt gratis. Vi som arrangerade tog de kostnader som uppkom för fika (P2), lokal (MARIS), utskrift i storformat av vrakfototävlingsfinalister (P2) och utrustning för utställning och föredrag (MARIS).
Den enda sponsring vi fick från extern part var en kaffeleverantör som bjöd på kaffe mot att deras apparat demonstrerades och vi tog in kontaktuppgifter på de som var intresserade av apparaten, samt att tidningen DYK sponsrade med en prenumeration till vinnaren i vrakfototävlingen.

Föredrag: "Vrakfoto vid RB-dykning"
Kanske kan vara något, dock aningen specialiserat.

Fotomässan - det kanske kan vara något, frågan är väl dock hur många dykare som går där, om det inte då mest blir riktigt fotointresserade och vi tappar en del amatörer som främst är dykare och i andra hand fotografer, dessutom är väl inträde där knappast gratis gissar jag.

Försäljare/leverantörer av fotoutrustning försökte vi få dit, men det var ingen förutom Stefan Hogeborn från Oceantic Tech som kom dit eftersom han redan var föredragshållare och även tog med sig utrustning (mest sin egen, men motsvarande den dom säljer), samt Niklas Nylin som hade sin utrustning till försäljning (begagnad) - övriga jag pratade med kunde inte eftersom de inte har utrustning på lager att visa upp. En leverantör tyckte att det var för långt (som jag förstod det). Johan på Reel Diving var dock intresserade, men skulle till DEMA och kunde därför inte det datumet.
Uppenbart ett problem att leverantörerna inte har utrustning hemma, utan bara tar hem på beställning. Förhoppningsvis blir det lättare nästa gång när lite fler har sett vad det handlar om.

Uppskattar kommentarerna. Hoppas att jag gett bra svar.

Dyk Väl!
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren
Pär Ahlgren 2010-12-10 18:52:31
2 606 postningar

mail 


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg Utvärdering av vrakfotoseminariet 13/11 Pär Ahlgren 2010-12-08 21:51
svara Sv: Utvärdering av vrakfotoseminariet 13/11Peter Segerdahl2010-12-09 11:45
svara Svar på kommentarer om vrakfotoseminarietPär Ahlgren2010-12-10 18:52
svara Sv: Utvärdering av vrakfotoseminariet 13/11Peter Segerdahl2010-12-10 20:24

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: