Namn: Lösen:

Sv: UV fotografering med närbildsdlins

(Läst 228 gånger.)


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

Du ställer precis som det står i manualen linsen på oändlig focus. Sedan använder du macro-linsen framför den vanliga linsen. Sedan monterar du "frame"-hållaren och väljer rätt storlek på ramen beroende på vilket objektiv du valt. Kör du med 80-mm så väljer du en av de minsta.

Det macrolinsen gör är att den flyttar fokuspunkten närmare kameran. med objektivet i oändlig-läget så vet man var fokus hamnar. Man kan köra med annan fokusinställning också och få fokuspunkten närmare men då vet du inte vilket avstånd du får fokus på.

Det du kan göra om du vill komma närmare är att skaffa (tillverka) en kortare arm för att montera ramen på, montera ihop allt, lägga ett litet tunnt objekt på botten av badkaret/hink/balja, fylla på med så pass mycket vatten att objektiven är under vatten. Öppna sedan bakstycket på kameran, placera en väldigt tunn mattskiva där filmen skulle varit och justera tills det är fokus. Kom sedan ihåg värdet på den inställning som gav skarp bild. Nästa gång du skall använda den kortare armen, makro-linsen och samma objektiv, ställ bara in objektivet på samma avstånd som badkarstestet.

/Martin
Martin Lundahl
Martin Lundahl 2007-10-15 09:46:14
666 postningar

mail 


Du måste vara inloggad för att skicka mail!

 Visa alla svar

Huvudinlägg UV fotografering med närbildsdlins Bengt Åhlén 2007-10-15 09:19
svara Sv: UV fotografering med närbildsdlinsMartin Lundahl2007-10-15 09:46
svara Sv: UV fotografering med närbildsdlinsBengt Åhlén2007-10-15 21:30
svara Sv: Sv: UV fotografering med närbildsdlinsMartin Lundahl2007-10-15 22:39

«TILLBAKA

Svara på detta inlägg
Vi ber dig följa de riktlinjer som beskrivs under Netiquette. Rubrik:

Svar: