Namn: Lösen:
Mitt fotoalbum - Kristian Lyberg

Sidemount Mk3


( 17 bilder ) - Sverige - Hemmabyggen
Albumet visat 819 gånger

Under syntes. Mer eller mindre samma concept som Mk2 med med lite förändringar på dom flesta fronterna. Återstår en hel del jobb. Avvägningspryl ska också syntetiseras och integreras i designen, blåsan ska bultas fast i webbingplattan och hållas ner av bungeen för flaskorna. I samma hål som den ska bultas fast i ska viktfickor med blyhagel fästas för att lösa problemet med bly på bältet och klassiska trimproblem.

Sidemount Mk2


( 8 bilder ) - Sverige - Hemmabyggen
Albumet visat 579 gånger

Andra versionen av remstället. Blev förvånansvärt bra och skönt att dyka. Låg vikt och blir väldigt litet ihoppackat.

Sidemount Razor inspirerat


( 5 bilder ) - Sverige - Hemmabyggen
Albumet visat 478 gånger

Prylcred: Stefan Barth

Expedition Litjoga 2010


( 15 bilder ) - Norge - Grott och gruvdykning
Albumet visat 1192 gånger

Expedition v31. Systemet är nu runt 2km långt med ett maxdjup i sump 3 på 49m och det fortsätter neråt. Fotocreds: Mona Stidahl

Rysk livräddning


( 5 bilder ) - Ryssland - Övrigt dykrelaterat
Albumet visat 1008 gånger

Tja, vad ska man säga. Positionerna ryskarna använder är lite underliga ibland... Bilderna är från en byggnad precis vid en av stränderna vid Yalta, Ukraina. Det här är bara ett urval av alla som fanns...

Ryssarna vet hur man gör


( 5 bilder ) - Ryssland - Dykhistoria, äldre foton
Albumet visat 1928 gånger

Var bara tvungen att besöka en gammal ubåtsbas i Balaklava under backpackingen i ukraina. Förstod varken vad dom sa och knappt av vad det stog, men bilderna säger rätt mycket i sig.

Prestandatest av DIY rebreather


( 6 bilder ) - Sverige (Östkusten) - Hemmabyggen
Albumet visat 1336 gånger

Dax att se vad en flåslåda verkligen går för. Självklart ska det vara kul, så självklart kombineras det med en tur i skog och lite transportsträcka på asfalt på min stackars MTB. Testresultat: Testoffer uppvisar symptom på dåligt omdöme efter runt 5 minuters cykling i slött tempo(värre än vanligt då ;-) ). Lite senare har testoffer svårt att hålla balans på cykel. Test bröts pga allvarlig CO2 hit, med tillhörande starka huvudvärk(som för övrigt varade i ett ont stadium ett antal timmar, och sitter ännu kvar ett dygn senare). Berodde på underdimensionerad skrubber. Slutsats: Pathetic! Pathetic earth återflåsare! Värt att notera är att ett typiskt kissventilflöde på 0.7L/min är på tok för lågt. Under cykling var jag tvungen att hålla in knappen nästan hela tiden.