Namn: Lösen:
Mitt fotoalbum - Anette Morell

Ljustjärn, Mörktjärn, Tysktjärn, 3:e Sept.-05


( 16 bilder ) - Sverige (Mindre sjöar & vattendrag) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 2105 gånger

Jakob, Anders, Kenneth och jag for till Kristinehamn för att kollad upp tre tjärn, Ljustjärn, Mörktjärn, Tysktjärn. Vi dök och utforskade Ljustjärn. Sen tog vi en fika i den fina grillstugan vid Ljustjärn, innan vi gick och tittade på de två andra tjärnen. Kanske blir det dyk i de en annan dag.

Gullmarn, Ormestad & Skår 6:e Aug. -05


( 7 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 922 gånger

Anders Ståhl och jag tog oss en tur till Gullmarsfjorden. Först till Ormestad där vi dök efter väggen på vänstersidan. En snabb lunch i bilen, sen åkte vi till Susanne och Glenn Paulssen och fyllde luft och fick en fika, och lite tips om olika dykplatser i Gullmarn. Sen åkte vi till Skår där vi mötte upp ett gäng som åkt hit med Dykmagasinet. Bl.a. min oftaste buddý Eva H.

Uskavi Kalkbrott 26 Juli -05


( 16 bilder ) - Sverige (Mindre sjöar & vattendrag) - Grott och gruvdykning
Albumet visat 1028 gånger

Hammarö DK Eva H, Jag, Eva P, Jörgen, Kjell-Åke, och Jan W. tog oss en tur till Uskavi Kalkbrott. Jan W. stod för marktjänsten idag, och agerade bad/barn/dyk-vakt. Med oss och dök var också Anders Ståhl från Karlstad DK. Det blev två mycket trevliga och långa dyk, med stora aborrar, signalkräftor, elritzor, och storgäddan förståss, men bordet missade Eva och jag, hur vi än letade...men vi hälsade på Gäddan vi, det gjorde inte de andra. Cornelia, min yngsta dotter blev överlycklig då hon fick en "skatt", ett halsband, av Anders som han hittade under dyket. Efter dyket grillade vi korv och hamburgare.

Vänersol, Härön, Vänern 9 Juli -05


( 7 bilder ) - Sverige (Vänern) - Vrakdykning
Albumet visat 3089 gånger

En solig dag i Juli, vad ska vi göra? Kan vi inte ta eran båt Eva, och sticka ut till Härön och dyka på Vänersol. OK, då packar vi grillen, maten, kaffet, jordgubbarna, och gubbarna och hunden, ja lite dykgrejer oxå, och far mot Härön. Hoppas bara att Eva kommer ihåg var man gick ner till vraket nu då. Efter dyket käkar vi grillat och jordgubbar på klipporna. Sen far vi hemåt, lagom till det börjar regna. En kanondag på Vänern.

Väderöarna 1-3:e Juli-05


( 28 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 1216 gånger

Hammarö DK, dvs, Jag, Eva H. Jan W. Kjell-Åke, Patrik, Mats-Ola, Eva P. och lille Samuel, åkte en helg till Hamburgsund, och bodde hos, och dök med, Dyk-Leif. Daniel Schützer, och Jan Olsson var ochså med oss. På Fredagen var det bara mys, och en promenad ner till hamnen. Lördag och Söndag åkte vi med Speedbåten Alma II, till några av de 365 öarna som Väderöarna har att erbjuda: Manskär, Lilla Gråbenskär, Trolleskär, S:a Ärholmen. Sikten var väl inte den bästa, men det blev ändå fyra trevliga dyk. Lunchade gjorde vi på, Strämsund, vid Storö på Lördagen, vid Sundskär, Väster om Storö stannade vi till och tittade på ett gäng sälar som låg och solade sig på klipporna. På Söndagen blev det Lunchstop på en liten ö Väster om Lyngö. Båda dagarna var det Dyk-Leif´s, dvs "Vickans" berömda supergoda Thai-mat, som vi förövrigt njöt av på kvällarna också, då vi åt tillsammans med en massa andra dykare, och Anders och Victoria i deras trivsamma kök, och utbytte våra dykupplevelser från dagen. Sen sov man gott - om man nu inte var för känslig, och inte kunde sova med full - blåsorkester vill säga, ZZZNNNAAARRRKKK, en del hade ju varit förutseende och tagit med öronproppar! Hit vill jag helt klart åka fler gånger.

Ångsågen 16:e Juni


( 8 bilder ) - Sverige (Mindre sjöar & vattendrag) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 730 gånger

Eva, Jag, Jan W. och Kjell-Åke kollade in vad Ångsågen hade att erbjuda. Mycket fint ställe. Idag var mina flickor Corinne och Cornelia med, de badade medan vi tog på oss utrustningarna.

Lite blandat


( 6 bilder ) - Sverige - Blandat
Albumet visat 832 gånger

Paradishyttan Norra Alstern Brattfors 13 Juni


( 2 bilder ) - Sverige (Mindre sjöar & vattendrag) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 1271 gånger

Eva Herlitz, Jag, Håkan Eriksson och Jan Winnberg HöDK var till Paradishyttan och dök bland sten, glas och slagg. En riktigt varm och solig sommarkväll.

Mina dykprofiler


( 33 bilder ) - Sverige - Dykprofiler
Albumet visat 1427 gånger

Mina dykprofiler. Gul = Kursdyk Orange = Egna dyk.

Lunneviken Strömstad 4 Juni -05


( 19 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 2054 gånger

Hammarö DK tog oss en tur till Strömstad och Lunneviken, där vi gjorde två dyk. Eva Herlitz Jan Winnberg Håkan Eriksson, Janne Olsson, och jag. En regnig dag, tur att Rusta fanns i närheten så man kunde fixa ett provisoriskt tak. En dykklubb från Norge som hade kurs var där samtidigt som oss.

Svesta Brygge Oslofjorden 21 Maj-05


( 10 bilder ) - Norge - Vrakdykning
Albumet visat 1000 gånger

Då fick jag äntligen komma till Svesta Brygge. Jag följde med en AOW kurs, med Urban Johansson, på deras djupdyk, och nästa dyk med en OW grupp, som med Anders gjorde nöjesdyk på Vraken, Bounty och Sidbads Armada. Lite grått och regningt men ganska bra sikt och mycket att se på vraken. Dock ingen djupberusning på 29,7m. Hade varit intressant att känna på. Annars en helbra dag.

SALT med Dykmagasinet 14 Maj-05


( 11 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 961 gånger

Vi var 12 dykare som åkte på två båtdyk, till Likskär och Marmorbassängen Hollö. Mycket att se. En nyfiken säl vid ytan innan 2:a dyket. Det märks att det är våren, mycket liv och rörelse i vattnet. Klar och fin sikt. God mat som vanligt på SALT.

V:a Skagene Hammarö 7 Maj-05


( 7 bilder ) - Sverige (Vänern) - Blandat
Albumet visat 674 gånger

Dykmagasinet firade 1-år i nya butiken med bl.a. ett avrostningsdyk på V:a Skagene. Joachim höll i det Chris var ockspå med, plus några tappra våtdräktdykare. Eva och jag dök norrut och lyckades ta oss förbi skäret idag. Solig och fin dag, Eva och jag fikade en stund i solen efteråt. Sedan visar Jonas Dykmagasinet hur Sumobrottning går till.

V:a Skagene Hammarö 5 Maj -05


( 12 bilder ) - Sverige (Vänern) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 776 gånger

Hammarö DK börjar våren med ett avrostningsdyk på V:a Skagene. Med var alla 9 medlemmar. Anette, Eva, Jan W. Kjell-Åke, Håkan, Patrik, Mats-Ola Eva, och Mats-Olas och Evas son Samuel, som hjälpte mamma att ha koll på land. Solig och fin dag, som avslutades med korvgrillning.

V:a Skagene Hammarö 16:e April-05


( 18 bilder ) - Sverige (Vänern) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 878 gånger

En solig och varm dag på Skagene. Första dyket helt på egen hand, med egna grejer, Eva och Jag med familjer plus några till, som åskådare, och brasfixare till korvgrillning efteråt. En härlig dag.

SALT AOW dyk 4-8 12-13 Mars-05


( 13 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Kursdyk, utbildning
Albumet visat 884 gånger

Ja då var det dags för ännu en helg med kursdyk på SALT, nu var det tänkt att vi skulle bli klara AOW dykare. Man börjar känna sig lite hemma här nu. Två intensiva dagar med 5 dyk, först ett anpassningsdyk, sen Navigation, Natt, Djup, Vrak. Som vanligt bra mat, service och trevligt folk. Och kolla utsikten från balkongen på rummet!!

SALT AOW dyk 2 & 3, 11 Dec-05


( 11 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Kursdyk, utbildning
Albumet visat 795 gånger

Då var det dags göra de första utedyken för AOW kursen. Navigation och nattdyk, och som vanligt på SALT god mat och vilken äppelkaka med vaniljvisp!!!

Västra Skagene 28 Nov.- 04


( 20 bilder ) - Sverige (Vänern) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 751 gånger (sedan 2005)

Ett gäng glada entusiastiska dykare trotsade all snö och dök medan Johan Ivarsson snällt höll sig ovanför ytan och hade koll på oss, och fixade brasan till korvgrillningen efter dyket. En helmysig dag.

SALT helgen 29 - 31 Okt. -04


( 85 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Naturdyk scandinavien
Albumet visat 976 gånger (sedan 2005)

En mycket trevlig och lärorik helg på SALT. Gjorde mina första dyk som OW dykare. Förutom 5 bra dyk, varav 3 båtdyk, fick vi god mat, bra service, kul underhållning i form av karaoke. Hit kommer jag att åka fler gånger!

SALT OW dyk 3 & 4, 24 Okt.-04


( 32 bilder ) - Sverige (Västkusten) - Kursdyk, utbildning
Albumet visat 836 gånger (sedan 2005)

Under en dag på SALT i Kungshamn gjorde vi OW dyken 3 & 4 gjorde lite övningar, dök runt på husrevet och vraket Rio. Soligt och fint 11 gr. i vattnet. Mellan dyken åt vi lunch i solskenet på terassen. En bra dag.

Skivtjärn OW dyk 1 & 2, 21 Okt.-04


( 5 bilder ) - Sverige (Mindre sjöar & vattendrag) - Kursdyk, utbildning
Albumet visat 833 gånger (sedan 2005)

OW kursen med Johan Ivarsson var i Skivtjärn i Deje och gjorde OW dyk 1 & 2. Lite övningar och sen kollade vi in gäddan i vassen. Lite råkallt och regnigt, men annars en bra dag.