Namn: Lösen:
Mitt fotoalbum - Peter Clevestig

Förenade Arabemiraten & Oman


( 12 bilder ) - Land ej angivet - Fiskar, marint liv
Albumet visat 440 gånger

Bilder på djurlivet i Persiska Viken och Omanbukten

Blyvikter till JJ


( 8 bilder ) - Sverige (Östkusten) - Hemmabyggen
Albumet visat 957 gånger

Henrik och jag hittade passande 28mm rör i aluminium för duschdraperier på ByggOle (230:-) som skulle ge oss två rör vardera. Det gick mycket bra att smälta blystänger över glöd med lite tryckluft och sedan gjuta bly i rören tillsammans med en ögla av stålvajer som används till cycklar. Vi fick ut 2.23kg per vikt med +/-1g diff mellan rören och som tillsammans med en P-vikt är fullt tillräckligt viktintegrering till dykning med JJ'n oavsett underställ. Korrosionen bör vara minimal och endast drabba Alu-höljet på rören samt vajern som skall vaxas periodvis.

JJ-CCR


( 18 bilder ) - Sverige (Östkusten) - Bilder på dykutrustning
Albumet visat 1610 gånger

Blandat från IART JJ-CCR MOD1 kurs för Henrik Enckell nu i Nov/Dec 2010 och lite detaljbilder på själva RBn för de som kan vara intresserade. Enligt Henrik var denna JJ-CCR nr 85 eller nära på...

Diverse


( 7 bilder ) - Land ej angivet - - KATEGORI EJ VALD
Albumet visat 910 gånger

Kanske inte helt dykrelaterat...eller?

ITT Våren 2008


( 26 bilder ) - Sverige (Östkusten) - Kursdyk, utbildning
Albumet visat 1433 gånger

Intro To Tech kurs under regi av M. Bergström.

DIY Towfish


( 11 bilder ) - Sverige (Östkusten) - Hemmabyggen
Albumet visat 2208 gånger

Blev hänvisad till en internettråd om att bygga en towfish till Humminbird 797 SI ekolodet med side scan och hade lite delar över från mitt ROV bygge. Har nu lappat ihop en towfish i PVC som kan tyngas ner med vikter både framtill och bak, samt att designen är ett hopplock från bilder på nätet. Nosen samt fenorna är utbytbara för när det smäller. Återstår nu bara att köpa och montera givaren och sen ska den testas!

DIY ROV


( 20 bilder ) - Land ej angivet - Hemmabyggen
Albumet visat 6151 gånger

Lite bilder på mitt ROV (remotely operated vehicle) bygge. Tanken är att undvika behovet av avancerad styrelektronik I största allmänhet, och bara täcka dom basala behoven. Rov:n byggs I PVC-U i PN16 klass (tryck upp till 16 bar, motsvarande 150m maxdjup). Dock är jag nöjd om den klarar 30m utan att implodera. Det lite kluriga med PVC är att vid lägre temperaturer (0 och under), blir plasten ganska spröd och känslig för stötar under tryck. Fördelen är dock att materialet är I övrigt tåligt, lättbearbetat och framför allt billigt. Rördelar och rör förbehandlas med speciellt rengörande medel och limmas sedan med Tangit. Som kamera används en CCD (bevakningskamera) i IP 64 klass med 0.2 lux känslighet, vilket är bra prestanda i lågt ljus utan belysning. För styrning kommer 4 stycken 12V elmotorer kapslas in i PVC-U rör och ha en syrafast axel som når sin propeller via en mekanisk tätning klassad för 10 bar tryck (90m). Varje motor kommer att kunna byta rotationsriktning genom att reversera polerna, vilket styrs med strömbrytande joysticks från ytenheten. Ytenheten har två 12v batterier, en på 3,2 Ah för 7" LCD skärmen, och en 10 Ah batteri för motorerna. ROV:n kommer att ha en 1.3 Ah batteri för att försörja kameran som drar 200mA och två 20W halogenlampor som vardera drar ca 240mA. ROV:n kommer att ha plexiglas fönster á 8mm tjocklek till kameraöppningen och batteribehållaren. Till dom två 2 20W halogenlamporna kommer härdat glas att användas i stället för plexi. Alla öppningar i ROV:n tätas med EPDM tätningar utifrån standardkopplingar/skarvar av GF limrördelar. Detta är en mycket stor fördel med PVC-U. En framtida ROV kommer eventuellt byggas i PP eller PE plast, vilket har mycket bättre prestanda och tålighet, men som måste svetsas samman då limning inte fungerar. För tillfället återstår enbar svarvarbete med syrafasta axlarna, och slutliga kopplingen av elektroniken samt att måla skiten u-båtsgul. Mer bilder efter som

Sidescan bilder


( 16 bilder ) - Sverige (Östkusten) - Vraksökning
Albumet visat 1791 gånger

Lite blandade bilder från min Humminbird 797 SI. Dom första bilderna är ganska risiga p.g.a vädret samt att jag håller på att lära mig enheten =)

Havsdjur - Skansen/Aquaria


( 19 bilder ) - Sverige - Fiskar, marint liv
Albumet visat 832 gånger

En liten samling bilder på saltvattenslevande djur tagna 2005 på Skansen och Aquaria i Stockholm. Alla bilder tagna med Canon EOS 300D och MKII 50mm.