Namn: Lösen:

X-scooter


X-scooter demo day, Laguna Beach, Ca, 04-10-2005
Album Till album  Till presentation   Visa som bildspel Visa som bildspel   Tipsa en vän  


Du måste vara inloggad för att skicka mail!
X-scooter demo day, Laguna Beach, CA, 10 April 2005
229
Andrew Georgitsis, Välkänd f.d. GUE-profil. X-scootern är byggd i powder coated aluminium och korta modellen väger endast 15 kg.
375
GUE-instruktör Marc Hall till vänster i bild. Han assisterade/dök när vi provade X-scootrarna i 40 minuter under ett dyk i havet. Chris Andresso till höger.
248
Vi var ett gäng intresserade DIR-dykare som deltog i denna demonstration.
247
Den första prototypen av X-scootern i obehandlad aluminium. Den har hittills använts intensivt under två år och visar ändå inte nämnvärd korrosion, trots saltvattnet.
338
Rabbit Tools Batteriladdare. Laddar efter spänning istället för temperatur vilket, enligt utsago, ger en bättre laddning.
277
Batteriet till X-scootern. Runt NMHd i ett lager vilket ger en säker laddning. Det är, enligt AG:s utago, svårare att ladda NMHd batterier om de är placerade i fler än ett lager. Batteriet skyddas av egen o-ring och skadas inte om scootern vattenfylls
282
Direct drive brushless motor. Förstörs inte om scootern vattenfylls. Stark och tyst i drift. Motorn är ställd med en mjukare start istället för att starta med ett ryck.
309
Dubbla O-ringar skyddar motorutrymmet, men även om det skulle vattenfyllas förstörs uppenbarligen inte motorn. Enbart två ställen för potentiellt läckage finns på X-scootern: motorfästet vid scooterkroppen samt propelleraxeln.
241
Detaljbild av de två O-ringarna som skyddar scooterns innandöme.
228
Triggerhandtaget är helt mekaniskt och kan låsas med en låsskruv. Detta görs normalt vid igång eller uppgång. Låsskruven justeras på bild.
234
Andrew G. beskriver att X-scootern inte har en koppling som kan förstöras om propellern stoppas vid drift. Propellern kan lätt stoppas med handen utan något behov av efterjustering eller risk att någon koppling förstörs.
236
X-scooterns T-handtag. Enhandsoperation valdes för att alltid ha en hand fri för andra ändamål. Scooterns minimala storlek möjliggör också detta.
245
Små viktpåsar med blyhagel fästs med kardborrband på insidan för att skapa en fullt blanserad scooter i vattnet.
226
Andrew G. demonstrerar armpositionen vid scooteråkning.
261
Scootern clippas enkelt av på vänster bröst-D-ring, eller höftring, under deco eller uppstigning. Vi provade även detta under dyket och närvaron av scootern märktes knappt när den förvarades på detta sätt.
326
Ett sätt att bära scootern. X-scootern väger bara 31 lbs/15 kg med batteri vilket gör den lätthanterlig även på land. 45-60 minuters brinntid med korta modellen, två timmar med den långa samt tre timmar med den extra långa modellen.
362
Videofästanordning som säkras med ett band runt scootern. Fästet är gjort i powder-coated aluminium. Videofästet är här monterat nära nosen på den långa X-scootermodellen. Vikt: 28 oz/0,79 Kg
320
Videofästet hanteras enkelt och UV-huset fixeras av en bult med låsskiva. UV-Huset kan under dyket vridas i horisontalplanet och enkelt tas bort om scootern inte används vid t.e.x viss vrakpenetrering.
273
Detaljbild av videofästet. Stora "greppytor" på låsskivan för att även fungera med torrhandskar.
292
Kommentarer

Det finns inga kommentarer till detta album!


Kommentera albumet