Namn: Lösen:

Mer dykning på Gotland sommaren 2005


Vi lyckades med lite mer dykning i olika grupperingar under sommaren. Lars var med på ett blåsigt Digerhuvud där vi fick söka skydd bakom udden, Stefan "DIR" Barth fick fira sitt 100 dyk genom att dyka vått och inte hitta det vi sökte plus att Matti och jag kikade runt på Ytterholmen, Mulan och lite annat trevligt.
Album Till album  Till presentation   Visa som bildspel Visa som bildspel   Tipsa en vän  


Du måste vara inloggad för att skicka mail!
Det kändes väl inte helt solklart att dyka på Gotland sommaren 2005 när det började med denna bild under överresan från Nynäshamn. Fy satan en sån gegga. Algblomning, som tyvärr ligger kvar i vattnet längre än den syns på ytan på det här sättet.
83
Den 23 juli var det dags att försöka på Fårö. Det fina vädret hade lämnat Gotland och vågorna piskade Digerhuvud och då är det lätt att avstå från att gå i där. Vi passerade alla p-platser och gav oss bort till fiskelägret/viken.
71
Väsentligt bättre och inga pallkanter som förvärrar vågor och understrämmar men inte alls samma dykplats som Diger....
57
Mattias och Lars uppe.
66
Äntligen en flundra för Lars, han blev ju tomhänt i Hallshuk. Kolla in lampan, se vad man kan göra med lite avloppsrör och god fantasi! Typ bättre än vaxat papper och trolldeg tror jag...
104
Liten färd till Ytterholmen den 2 augusti. Mulan kan ju vara kul och mäta så jag fick skoja lite med linrullen. Många prylar blire, mest vinner (DIR??)
101
Här lånar man ut kameran  till Matti och vad blir det?? Nån enstaka bild där man öht ser vad det är är för motiv. Kolla på Stefan Barths film över Mulan istället så ser ni hur bra det kan vara (med bra sikt och god fotograf):
83
Ytterholmen är ett härligt ställe att dyka på. Liten pallkant och lite raukar och möjlighet att lägga till en liten båt på bra ställe, kliva upp på lite raukar och byta om och sen hoppa i. Kanon. Mulan är ett trevligt vrak också.
78
Här utanför "hörnet" liger Mulan på 12 m djup med stäven mot pallkanten.
65
64
Sen var det dags igen. DIR-Steffe hade (som vanligt) lite problem och saknade dräktslang och fylld flaska. Äh, grabbar, har ni bara en hake, flarra och rep så kan den hägna på sidan, eller nåt.... Hmm, DIR :-)  Lånad prylar fixade det igen.
75
Sjöbusen och svåger Jurp fick vara båtsman eftersom vi skulle ut på öppet hav och leta vrakdelar.
63
Förvirrat på ytan, förvirrat på botten. Vi letade efter Esk Queen men det gick inte alls att hitta nåt. Matti, Stefan och jag kunde träna lite navigering...
64
Ja, så gick det sådär. När vi var nere låg Jurp och vilade. Jättevågen skölde över båten, Jurp och motorn dränktes och vi fick ro till närmsta landplats, Lörge/Smöjen. Lite dramatiskt och hängivna åskaådare på land.
65
Matti ringer markservice för att få båtkärran till rätt landstigningsställe.
87
Stefan Barth firar sitt 100:e dyk med en fulöl. Snygg kille i snygg dräkt!
78
När man kliver iland i Smöjen/Lörge (finns äkert fler namn, kärt barn osv) så är detta det första kalkbrottet. Bilden finns på omslaget till boken Dykren av Håkan Östlundh och är ett OK dyk att tömma flaskorna på.
79
Under flasktömningen i huset så hittade jag en gammal ölburk som jag tänkte att ölfanatikern Jurp ville ha. När jag kom upp så skrapade det i burken....
76
Bara att öppna och kika...
77
Titta, en kräfta har krypt in i öppningen och sne vuxit sig för stor och lyckas inte komma ut. Så kan det gå! Å så räddade jag kräftan och åkte hem och hade kräftfest i Källstäde på kvällen.
90
Mina två favoritsvågrar. Å vad kan dom bäst? Sitta i stol och visa tänderna e de dom duger till (och öka konsumtionen i av alkohol i Sverige förståss..)
82
Kommentarer

Det finns inga kommentarer till detta album!


Kommentera albumet