Namn: Lösen:
Gästbok MAGNUS GILLES GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 2 av 4.      Totalt 33 inlägg.

2005-11-06 18:24:31
hehe, just denna vecka har jag tyvärr en tenta på fredag och måste hålla mig torr hur lockande det än är att trotsa det :) Matte 4 :(

Men i helgen på söndag ska vi dyka 2 lätta vrak i sthlm, du är vällkommen att hacka på! Vi få se hur det blir med veckodykning nästa vecka. Min lampa har precis pajjat och imorrn ska ja övertala anders o kolla på den, är ju svårt o kvällsdyka utan lampa :(

Skrivet av: Dmitri Gorski epost 

2005-10-31 21:51:56
Hejsan Magnus.

Ska forsoka svara pa din fraga.

Att dyka solo och sidemount ar inte alltid sakrare. Att dyka backmount och i team av 2-3 ar normalt satt battre och en stabilare "plattform" men allt beror pa miljon.

Nar vi gor "exploration" dyk i Mexico ar den basta och sakraste tekniken sidemount och ibland aven solo. Nar du dyker i en helt ny grotta kan sikten forvandlas fran 150m - 0m pa ett ogonblick (percolation). Latt till silt, liten cave sa kan du rakna ut att det ar snarare en nakdel an fordel att befinna sig mer an 1 pers pa den platsen.

Vad galler sidemount :

Otroligt skont dyksatt, valdigt flexibelt, enklare rent logistiskt att transoprtera utrustning genom terrang etc. Dessutom hander det ibland att man kommer till en restriction som inte gar att passera i backmount men i enkelhet passeras i sidemount konfiguration. En av flaskorna kan tas av och skjutas framfor en for att fa valdigt liten profil. Kanns onodigt att behova avbryta ett dyk for att man inte kan fortsatta nar grottan eventuellt oppnar upp sig igen pa andra sidan en restriction.

Nagra sidemount fordelar over backmount :
- Independent. Risken for total gasforlust ar i princip obefintlig med 2 helt separata system
- Placering av kranar. Skyddade i armhalorna. Samsta placering ar egentligen ryggen. Vad slar man i overhead dykning? Kranarna!
- Flexibel konfig.
- Lackage mm. har man stenkoll pa.
- Mojligt att byta regulatorer under vattnet om en skulle falera. Svart att gora med flaskorna pa ryggen.
- Du kan aven andas direkt ur flaskan om allt skulle skita sig.

Fordelarna ar som sagt manga men var sak och miljo har sin egen optimala konfiguration.

I ovrigt dyker jag Hogarthian och gillar det mesta DIR har att erbjuda men samtidigt kan jag inte begransa mig och manga av dom grottorna jag utforskat hade varit direkt livsfarliga i 3 manna team i backmount utrustning.

Hoppas du fatt lite svar pa din fraga.

Mvh Kim.

Skrivet av: Kim Davidsson epost 

2005-10-19 23:48:18
OK. Ja dir är ju bra även om man sportdyker.

Skrivet av: Leon Green ekelin epost 

2005-10-19 00:39:56
Haha, jag har blivi nedragen på marken igen... :P

Man blir ofta väldigt intresserad av ågot och kanske vill gå fort frammåt när man är nybörjare, jag är väldigt så, men å andra sidan så känner jag mina begränsningar väldigt väl också.

Jag var på utbildningsläger i helgen och gjorde min advanced praktik. På trettiometersdyket så fick mitt första steg en grym frysning som absolut inte ville släppa. Min parkamrat/instruktör skruvade av kranen (och vi fortsatte som en enhet, jag på hans andrasteg till 20 m och fortsatte där dyket då frysningen släppte) och jag har aldrig tidigare känt mig så respektful inför dykning som nu. Upplevelsen känndes som den verkligen behövdes för att jag skulle förstå att man utvecklas med varje dyk och inte bara med utbildning. Jag vill dock gärna tech utbilda mig i framtiden, men det är en bit kvar... :)

Skrivet av: Leon Green ekelin epost 

2005-10-18 13:08:56
För mig innebär teknisk dykning nya möjligheter att uppleva världen under vattnet, men främst penetrering av olika slag (grottor och vrak). Men det är något som blir en senare del av min dykning, jag känner mig verkligen inte redo att börja med det än på några år, men jag gillar att göra research...

mvh

:)

Skrivet av: Leon Green ekelin epost 

Foto saknas
2005-10-08 19:26:33

Kul, den har tjänat mej väl men har ingen användning för den just nu.
Lycka till och ta väl hand om den!

MVH // DanneSkrivet av: Danne Krebs epost 

2005-10-06 21:22:03
Stämmer fint det. Är inte så överdrivet aktiv här inne längre...hänger mer på Sportdykare men det händer att man kollar forumet (typ..en gång om dan...he he)


Skrivet av: Johan Larsson epost 

2005-10-05 14:43:16
Tack :-)

Skrivet av: Richard Åhnberg epost 

2005-10-05 13:05:58
Hej

Recco var en koralldykare på korsika, Costueu (svårt namn det där) gjorde en film om honom.

Recco dök djupt, länge och utanför gränser vi inte skulle drömma om att överskrida.
I vårt dykgäng har vi därför blivit ett internt skämt, vi dyker ju inte som han men vi gillar filmen om honom.

Tror filmen heter; Recco the coral diver

Är inte lätt att få tag på men helt jäkxx underbar man tror inte sina när man ser vilka galenskaper han gör som djupdykare på luft.

Mvh

Richard

Skrivet av: Richard Åhnberg epost 

2005-09-30 14:36:03
Tjoho!

Jepps, medlemskortet kan du få på nästa mötet, ska höra med våran kassör! Det är bara o vänta på nästa spännande utfärd ;) Du missar ju dom som går nu på lördag och söndag ut till vraken och storhelg i Oxelösund, dom är redan fullbokade... Men de kommer fler ;)

Skrivet av: Dmitri Gorski epost 


[« Föregående] 1 2 3 4 [Nästa »]