Namn: Lösen:
Gästbok PETER LJUNGBERGS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 4 av 4.      Totalt 37 inlägg.

2003-07-13 23:40:00
Hej Peter!

Vi hade tre fina dyk vid Ablahamn. Det rätt mycket alger och dålig sikt på vissa nivåer men vi såg flera finna hummrar, krabbtaskor och lite nya fiskarter vi inte sett innan. Det är kul att följa året runt på Kullaberg.
För några helger sedan tog vi en segelbåt ut i Åhus submarina skärgård för att testdyka. Om man betraktar sjökortet finns det en mängd öar näst etc som var ovan vattenytan för en del tusen år sedan. Vi valde ut en grynna på ca 6 m djup (toppen) en km ut. Vi fann slagen flinta som härstammar från ett besök av människor för uppåt 9000 år år sedan. Vi gjorde sedan ett andradyk ytterligare en km ut och fann slagen flinta även där. Detta kan inte bara vara ren tur utan fin fundering är att det kan finnas på de flesta ställen. Finner man sedan något mer strategiskt ställe som legat vid en åmynning eller liknande bli det absolut bingo. Har funderat på var Helge ås submarina åfåra kan ligga. Det är inte helt lätt att lista ut utifrån sjökortet. man måste nog dyka en del också för att finna den. Om den inte ligger helt under sand. Spännande var det dock och gav mersmak. Vi skall dyka på fler ställen där så fort vädret tillåter och vi har en båt. Undervattensöarna var för övrigt rätt intressanta. Det bestod av större och mindre stenblock som troligtvis hindrat att havet erroderat bort den underliggande kalkberggrunden. Vid landån finns det också stora stenblock, en del mycket stora, åtskilliga meter. Kanske inte så intressant marint liv. En gång tidigare när vi dök vid en av öarna vi dLandön såg vi dock ett sälhuvud som tittade upp ur vattnet. Hur som helst tror jag att området har en stor dykpotential, om man ser det med andra ögon än med Kullen i bakhuvudet.

Ha det bra och hör av dig om du skulle bli sugen på ett arkeologidyk i era hemtrakter.

Skrivet av: Arne Sjöström epost 

2003-07-03 14:46:00
Hej Peter!

Vi fann inte något speciellt på Vårhallarna men det är alltid kul att dyka på nya platser (och träffa nytt folk). Karina och jag gjorde ett tredjedyk vid Haväng samma dag. Vi ytsimmade en bra bit ut och dör sedan österut. Stötte på en förhöjning med stenblock. Jag trodde att det bara var sanbotten där. Några stubbar eller torvbankar syntes inte till. Däremot kom vi på ett torvlager med grenar närmast stranden vid -2 m, nedanför bunkern. Hör av gärna av dig om du snubblar över info och stubbar etc i Hönöbukten eller andra ställen.

Hälsningar/Arne

Skrivet av: Arne Sjöström epost 

2003-07-03 02:19:00
Tjenare Peter
Ska ni ut med er båt här i sundet på Söndag eller nästa helg?? Jag är sugen på något kul vrak. Om man får följa med!
Hör av dig om ni ska ut !

Skrivet av: Jonas Henriksson epost 

Foto saknas
2003-01-29 19:40:00
ser inte ut som att jag hinner det kanske skulle gå skulle fixat svärfars bil kanske jag kan göra det på torsdag ska kolla vart har du tänkt dig

/håkan

Skrivet av: Håkan Svensson epost 

2003-01-28 17:17:00
Du - jag finns i Nyhamnsläge/Kullen 30 april - 4 maj...Skall vi klämma ngt dyk?

Skrivet av: Peter von Heidenstam epost 

2002-11-16 06:21:00
Jaså - där är Du? Vi får väl försöka och dyka på Kullaberg i vår/sommar...

Mvh!

Peter

Skrivet av: Peter von Heidenstam epost 

2002-10-24 14:51:00
Din sjoeborrebild aer ocksaa mycket fin. den har djup. kanske ett motiv som man kan experimentera lite med. Vad tror du om att vinkla ljuset lite olika? kan nog skapa ytterligare effekter. En annan ide aer att laegga fokuspunkten lite mer bort fraan mitten ngnstans naerheten av gyllene snittet?

Skrivet av: Anders Scherstén epost 


[« Föregående] 1 2 3 4