Namn: Lösen:
Gästbok MIKAEL LOVDALENS GÄSTBOK    skriv inlägg

sida 6 av 11.      Totalt 101 inlägg.

2007-08-18 20:54:30
55 lbs är mycket lyftkraft. Med den mängden luft lyfter du ju lätt 2x18 med dubbla dekopavor mm. Jag dyker med dubbeltio, och för det ändamålet passar ju 55:an bra, men en 38:a blir ännu bättre, speciellt som jag sällan har ngn dekoflaska på magen.

Mvh

Robert

Skrivet av: Robert Eriksson epost 

2007-08-16 16:09:26
Såg just ditt inlägg i min gäst bok och fick väldigt dåligt samvete för att jag glömt svara.
Du är välkommen att följa med ut vi dyker bara på vrak.
Vi brukar hålla till på 30-40 meters djupen det är där dom flesta vraken ligger. I år har verkligen verksamheten blåst inne. Det har inte blivit så många dyk som man önskat.
Just därför att vi är så utsatta för vindarna brukar vi bestämma via telefon dagen innan om vi skall sticka ut.
Jag såg att du nyss varit på Ares ,antagligen var du en av dom som satt i gummibåten när vi lastade av våran båt.
Är du intresserad kan jag maila mitt telnr så kan vi väl se om vi inte kan komma ut på något.

Skrivet av: Lars Carlsson epost 

2007-08-15 09:27:43
Det blir nog bra :) Lycka till!

Skrivet av: Dmitri Gorski epost 

2007-08-14 21:00:45
Nu syftade jag kanske inte på vanlig luftdykning utan mera tänkte på dekompressionsdykning när du sa "gå djupare". Problemet med det du tänker göra är väl att du kommer att använda din stage inte som ponyflaska (reserv) utan som luftförängare om jag förstår dig rätt. Då måste du tänka på att hantera hela din konfiguration så att du till exempel hela tiden har två andra steg att tillgå, det sitter ju bara en på stagen. Men vid vanlig luftdykning utan deco skulle jag nog inte direkt påstå att det du tänker dig är farligt på nåt sätt. Kanske jobbigt - enkelflaska med stage i stål är inte det mest potimala balansmässigt, det kommer du kanske att märka. Testa D12 med platta och vinge och du kommer att bli såld på det. Men å andra sidan - behöver du så mycket luft och tänker gå till 40 meter handlar det väl ändå om att du får deco?

Osså en liten sidoåsikt som egentligen kan bestridas fritt. Du verkar ju vara på väg mot djupare och längre dykning på fina vrak om du nu skaffar dig stagar och sånt och gillar vrakdykning. Om man ska göra det ordentligt, med utbildning och genomtänkt utrustning, så kommer det att kosta dig, det går inte att komma ifrån. Du kan spara nån tusenlapp på att köpa gammal utrustning som inte riktigt är avsedd att användas så och du kan spara några tusenlappar på att slippa kurser som lär dig just att gå djupare och stanna där längre. Men tänk vad du kan förlora...? Det är lättare att lära sig på andras misstag än sina egna. Det jag har lärt mig är iaf att det lönt i längden o göra saker ordentligt ;)

Skrivet av: Dmitri Gorski epost 

2007-08-12 23:02:18
hehe.. jag glömde skicka med den till lund.. sorry! ;)

Skrivet av: Calle Lundin epost 

2007-08-11 01:31:16
Jo tack det går framåt med dykningen, brosan är färdig divemaster och jag har inte långt kvar heller. Det har blivit en hel del dykning i sommar tror jag har gjort omkring 40 dyk i sommar, och än är den inte slut. Ha det gott och dyk lugnt. / Jimmy

Skrivet av: Jimmy Björk epost 

2007-08-03 00:01:46
Tjenare Mikael, missar varandra hela tiden. Men du går ju lägger dig när jag sätter mig framför datorn. Har haft kurs idag, kom inte hem förän halv elva. Paddlat omkring på ön. Helt okej sikt.. inte lysande men helt okej.

Annars då? Sugen på att dyka i helgen? Jag kan nog på lördag i alla fall... fast min dräkt läcker har ungfär upp till smalbenet med vatten efter ett dyk :)

Skrivet av: Patrik Falk epost 

2007-07-28 21:38:33
Kursen kostar 1850 kr, vad det kostar att nitroxanpassa flaskorna vet jag inte, ring till DT och fråga.
Teorin ingick i både det gamla och det nya upplägget av kursen. Att man tog bort de två kursdyken beror på att de var totalt onödiga och ofta genomfördes t ex på Ön. Att behärska teorin, att veta för- och nackdelarna, kunna analysera gasen samt, framför allt, att kunna planera sina dyk är det viktiga. Skillnaden är att nu kan du göra dina "kursdyk" nästa gång det visar sig vara fördelaktigt att dyka med nitrox.
Jag kan tyvärr inte nästa helg, men du får gärna avlägga en rapport när du kommer tillbaka och berätta om det var något att ha. Kanske kan bli fler resor i framtiden?
Ha det!

Skrivet av: Olof Hettinger epost 

2007-07-26 13:21:24
Hej!

Kalkbrottet hade rätt dålig sikt. Men det var rätt kul ändå, fick påhälsning av stora öringar och hittade en massa skit på botten. Victoria fiskade upp 3 stycken dykmasker och jag en backspegel, glasögon och ett par simmglasögon. Sköt säck och lite annat kul.

Dina flaskor ligger i bilen fortfarande, fyllda och bara väntar på att bli använda.

Vi ses på Lördag. Hoppas det blir bra väder.

Skrivet av: Patrik Falk epost 

2007-07-25 20:37:24
Hej! Fassen råkade trycka på radera istället för att svar på ditt meddelande. Men jag får försöka komma ihåg det du skrev :D
Jag dyker gärna på lördag, om det är med båt. DT skulle till Abalahamn, men känner att två dyk kan vara lite väl jobbigt, ska kanske dit på fredag :). Var där idag men det blåste för mycket så vi fick köra till Kalkbrottet och det var usel sikt.

Jag har inte varit så mycket hemma på kvällarna så därför har vi missat varandra, har kommit hem sent och antar att du sov då eftersom du inte var inloggad.

Ang. vänern så hade det varit kul, men jag fyller år då och ska ha en massa släktingar hemma. Tyvärr...

Ha det gott!

Skrivet av: Patrik Falk epost 


[« Föregående] 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [Nästa »]